Examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari. Probele scrise: 5-6 octombrie 2013

 

Viitorii judecatori si procurori dau probele scrise la examenul de capacitate sambata si duminica. Programul de desfasurare a examenului si repartizarea pe sali au fost facute publice pe site-ul Institutului National al Magistraturii (INM).

institul national al magistraturii Pe 27 septembrie, INM a afisat programul de desfasurare a probelor scrise la examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari.

Probele scrise se sustin in urmatoarea ordine:

  • 5 octombrie – drept civil si drept procesual civil;
  • 6 octombrie – drept penal si drept procesual penal.

Examenul va incepe la ora 9, in ambele zile mentionate.

Repartizarea pe sali pentru proba sustinuta pe 5 octombrie poate fi consultata aici, iar pentru proba sustinuta pe 6 octombrie aici.

Sustinerea probelor scrise va avea loc Ia Universitatea Nicolae Titulescu, cu sediul in strada Calea Vacaresti, nr. 185, sector 4, Bucuresti. Pentru aceste probe, alte conditii de desfasurare la care trebuie sa fie atenti candidatii pot fi consultate aici.

Pe 9 septembrie, INM a publicat pe pagina sa de internet lista cu cei care pot sustine examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari. Puteti consulta documentul aici.

Mai exact, este vorba despre candidatii care si-au depus dosarul de inscriere la examen si care in urma verificarii indeplinirii conditiilor de participare la concurs au fost declarati admisi.

La examen s-au putut inscrie judecatorii stagiari si procurorii stagiari, respectiv personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor al carui stagiu se va implini pana in ultima zi a examenului de capacitate.

Pentru inscriere candidatii au depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urmatoarele documente:

cerere de inscriere tipizata;
diploma de absolvire a INM;
referatele de evaluare si avizul consultativ al presedintelui curtii de apel sau, dupa caz, al procurorului general al parchetului de pe langa acestea;
fisa de stagiu in original.

In cazul personalului de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor a fost necesara si anexarea unui referat de evaluare intocmit de catre conducatorul compartimentului in care stagiarul isi desfasoara activitatea, avizat de conducerea institutiei in cauza.

Potrivit INM, intre 26 octombrie si 6 noiembrie, candidatii vor sustine probele orale la fundamentele constitutionale ale statului de drept, institutiile de baza (din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal si dreptul procesual penal), organizarea judiciara si Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Pe durata desfasurarii probelor scrise si orale este permisa consultarea legislatiei relevante aprobate de CSM, insa nu se accepta in timpul examenului editii comentate sau adnotate, precizeaza INM. Elena Voinea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie