Emisiune de obligatiuni Transelectrica în valoare de 200 milioane lei, intermediata de BCR

 

BCR va intermedia o emisiune de obligatiuni la Transelectrica (TEL), prin care compania vrea sa vânda titluri cu maturitate de cinci ani, împrumutând astfel circa 200 milioane lei (aproape 45 milioane euro).

transelectricaActionarii au aprobat în AGA din 30 septembrie un plafon de 900 milioane lei (203,1 milioane de euro) pentru emisiuni de obligatiuni în perioada 2013-2017 atât în lei, cât si în valuta.

Tot atunci au fost decise si caracteristicile emisiunii inaugurale din cadrul plafonului.

Astfel, valoarea primei emisiuni va fi de 200 milioane lei, obligatiunile vor avea scadenta pe 5 ani, dobânda fixa, titlurile nu vor fi garantate, iar emisiunea va fi listata pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

Transelectrica a anuntat înca la sfârsitul lunii iunie ca intentioneaza sa lanseze în noiembrie o emisiune de obligatiuni prin care sa împrumute circa 200 milioane lei (aproape 45 milioane euro) de la investitori institutionali, pentru refinantarea unor credite si pentru completarea necesarului de finantare a investitiilor.

Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al energiei, iar statul controleaza prin Ministerul Finantelor Publice 58,69% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 7,11%.  Monica Juganaru, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie