Parchetul instantei supreme: Delegarea lui Lucian Papici si a adjunctei Mariana Alexandru, a incetat

 

Oficiali ai Parchetului instantei supreme au declarat, pentru MEDIAFAX, ca procurorul general al României a încetat, miercuri, delegarile sefului si adjunctului de la Sectia I a DNA si ca în locul acestora au fost numiti procurorii Iuliana Bendeac, ca sef al sectiei, si Viorel Cerbu, adjunct.

parchetPotrivit surselor citate, procurorul general Tiberiu Nitu a decis încetarea delegarii procurorului Lucian Papici, sef al Sectiei I din DNA, si a adjunctei acestuia, Mariana Alexandru, iar în locul lor i-a delegat pe procurorii Iuliana Bendeac, ca sef de sectie, si Viorel Cerbu, ca adjunct.

Iuliana Bendeac este procurorul care, alaturi de procurorul sef seviciu Gheorghe Popovici, i-a deferit justitiei pe Dan Voiculescu si pe fiica acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Viorel Cerbu a instrumentat dosarul permiselor de la Arges, precum si numeroase cazuri ce au vizat procurori, judecatori, avocati si politisti, iar recent le-a deferit justitiei pe Viorica Dinu si Antonela Costache de la Tribunalul Bucuresti.

PICCJ a confirmat astfel informatia difuzata anterior de MEDIAFAX, potrivit careia miercuri, la ora 17.09, Nitu a informat Directia Nationala Anticoruptie (DNA), printr-un fax, ca delegarea lui Papici ca sef al Sectiei I din DNA înceteaza cu 2 octombrie, data începând cu care functia este ocupata de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioada de sase luni.

Delegarea pe functie a lui Papici fusese reînnoita de procurorul general în urma cu o saptamâna.

Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmarirea penala în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca dosarul se afla, în prezent, pe biroul sefului DNA Codruta Kovesi, urmând ca aceasta sa decida cu privire la solutia ce urmeaza sa fie luata, respectiv închidere sau trimitere în judecata.

Încetarea delegarii lui Papici nu influenteaza, astfel, mersul dosarului, au mai spus sursele citate.

UPDATE: PICCJ: Masurile dispuse la conducerea DNA, urmarea propunerilor ministrului Justitiei

PICCJ precizeaza ca încetarea delegarii procurorului Lucian Papici si a adjunctei acestuia de la sefia Sectiei de combatere a coruptiei din DNA a avut în vedere faptul ca ministrul Justitiei a transmis CSM propunerile de numire în functii de conducere la Directie.

Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) mai precizeaza ca, pe lânga încetarea delegarilor celor de la sefia Sectiei de combatere a coruptiei, a fost mentinuta delegarea Elenei Matiesescu în functia de procuror sef al Sectiei judiciar penala, în timp ce Ion Alexandru a fost delegat în functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savârsite de militari, potrivit unui comunicat remis miercuri seara.

„Masurile dispuse au avut în vedere faptul ca ministrul justitiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de numire în functii de conducere la Directia Nationala Anticoruptie, dupa cum urmeaza: doamna Iuliana Bendeac în functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei; domnul Viorel Cerbu în functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei;
doamna Elena Matiesescu în functia de procuror sef al Sectiei judiciar penala; domnul Ion Alexandru în functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savârsite de militari”, explica Ministerul Public.

Prin acest masuri, s-a urmarit „asigurarea continuitatii si a unei eficiente manageriale sporite, în perspectiva prezentarii candidatilor propusi la interviu”, mai arata sursa citata. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie