IKEA comercializeaza panouri solare

 

IKEA a intrat pe un nou segment: comercializarea de panouri solare. Potrivit Mashable.com, primul pas a fost facut în magazinele din Marea Britanie, mai exact în Southampton, unde se vând cu 9.200 de dolari bucata. În acest pret a fost inclusa si instalarea.

ikeaMashable mai scrie ca retailer-ul suedez intentioneaza sa extinda produsul în toate cele 17 magazine din Marea Britanie, în încercarea de a promova folosirea energiei alternative.

Panourile sunt produse de compania chineza de energie solara, Hanergys. Reprezentantii IKEA au declarat, citati de Mashable, ca pentru un consumator britanic costul investitiei în panouri solare ar trebui sa se amortizeze în aproximativ 7 ani. Potrivit lor, Marea Britanie a fost aleasa ca o piata de test, din moment ce guvernul sponsorizeaza folosirea panourilor solare, oferind stimulente si permitând detinatorilor de panouri solare sa vânda surplusul de energie.

Altfel, IKEA planuieste sa introduca panourile si în alte tari. Pâna la sfrâsitul anului 2012, IKEA a instalat peste 250.000 de panouri solare pe propriile cladiri si a pus în functiune 83 de turbine eoliene. Ilinca Pop, capital.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie