Codul insolventei, aprobat de Guvern. Administratorul judiciar va fi numit de judecator

 

Codul Insolventei a fost aprobat astazi de Guvern, prin oronanta de urgenta, cu o modificare controversata fata de proiectul publicat initial, care a fost supus dezbaterii publice.

codul-insolventeiAdministratorul judiciar al companiilor intrate în insolventa va fi numit în viitor de judecator, potrivit unei prevederi din ordonanta de urgenta prin care Guvernul a aprobat astazi Codul Insolventei. Numirea de catre instanta va fi provizorie, ulterior decizia trecând la adunarea creditorilor. În prezent, adunarea creditorilor – cei care trebuie sa se asigure ca vor recupera banii datorati de firma insolventa – este cea care desemneaza de la început administratorul judiciar, în instanta ajungându-se doar în cazul unor neîntelegeri.

O astfel de prevedere nu era inclusa în proiectul Codului Insolventei care a fost supus dezbaterii publice. Singurul sustinator al modificarii a fost Consiliul Superior al Magistraturii, în timp ce toate celelalte parti implicate în elaborarea Codului – practicieni în insolventa, consultanti sau reprezentanti ai creditorilor – s-au opus. Cei mai nemultumiti sunt bancherii, în conditiile în care bancile au cele mai mari sume de recuperat de la companiile intrate în insolventa si nu vor mai putea decide administratorul judiciar în cadrul adunarilor creditorilor. Serban Buscu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie