Ziua Inaltarii Domnului ar putea fi declarata zi libera

 

Patriarhia Româna a solicitat Parlamentului ca sarbatoarea Înaltarii Domnului sa fie declarata zi nelucratoare; parlamentarii vor analiza aceasta propunere în grupurile parlamentare.

calendarBiroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis luni ca solicitarea Patriarhiei Române privind declararea ca zi nelucratoare a zilei Înaltarii Domnului sa fie trimisa la grupurile parlamentare spre analiza, potrivit Agerpres.

„Scrisoarea de la Patriarhie a fost trimisa grupurilor parlamentare—solicita ca Ziua Eroilor—Ziua Înaltarii Domnului, sa fie declarata zi nelucratoare”, a spus secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, la finalul sedintei Biroului Permanent,

Înaltarea Domnului este sarbatorita la 40 de zile dupa Înviere, în Joia din saptamâna a VI-a, dupa Pasti.

Cea mai recenta initiativa de a creste numarul zilelor libere a venit din partea unui senator PPDD care a pregatit un proiect legislativ prin care cerea ca ziua de 15 septembrie sa fie zi libera pentru toti românii care sunt parinti.

Parlamentarul vroia ca parintii sa-si poata însoti copiii la festivitatile organizate cu ocazia primei zile de scoala. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie