Primaria Sectorului 6 va despagubi proprietarii ale caror autovehicule au fost avariate de copacii cazuti

 

Primaria Sectorului 6 a anuntat, marti ca va despagubi proprietarii ale caror autovehicule au fost avariate de copacii cazuti în timpul furtunii.

copaci cazuti pe masiniProprietarii ale caror autovehicule au au fost avariate în urma caderilor de arbori sau de crengi pot depune cerere pentru a primi despagubiri la sediul Administratiei Domeniului Public si Dezvoltarii Urbane (ADPDU) Sector 6, din Intrarea Aviator Caranda nr. 9, pentru a intra în posesia Politei de Asigurare de la firma cu care institutia a încheiat un contract, se arata într-un comunicat de presa al Primariei.

Acestia trebuie sa prezinte actul de identitate, dovada de la Politia Rutiera privind constatarea accidentului si certificatul de înmatriculare a autoturismului.

În Sectorul 6, în noaptea de luni spre marti au fost sesizate 21 de incidente produse de arbori doborâti de furtuna, iar marti dimineata, pâna la orele 9.15, alti sase copaci au fost doborâti de vânt.

Potrivit autoritatii locale de sector, zonele în care au fost înregistrate incidentele sunt în cartierul Drumul Taberei – pe strazile Cara Anghel, Titel Petrescu, Gh. Caranda, Latea Gheorghe, aleea Compozitorilor, în cartierul Militari – pe strazile Virtutii, Iuliu Maniu, Dezrobirii, Apusului, în cartierele Crângasi si Giulesti – pe Bulevardul Crângasi, Calea Giulesti nr. 48.

Doua persoane au fost ranite, 31 de autoturisme au fost avariate si 63 de copaci au fost doborâti de vântul puternic în Capitala, marti, între orele 05.00 si 11.00, fiind înregistrate 74 de incidente, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

Potrivit lui Daniel Vasile, doua persoane au fost ranite dupa ce au fost lovite la cap de crengi smulse de vânt. Este vorba despre o femeie ranita în timp ce se afla în zona Piata Presei Libere si un barbat ranit pe Bulevardul Ion Mihalache.

În cele sase ore au fost primite sesizari privind 63 de copaci doborâti de vânt, 31 de masini avariate si trei elemente de acoperis desprinse. De asemenea, au fost anuntate cinci panouri publicitare doborâte de vânt, sase acumulari de apa si cinci strazi inundate.

Majoritatea solicitarilor la ISU Bucuresti au fost pentru îndepartarea copacilor cazuti pe carosabil, pe autoturisme sau pe locuinte.

Interventiile de lunga durata au fost cele pentru scoaterea apei acumulate în subsolurile locuintelor sau pe carosabil, în mai multe zone din Capitala, printre care Soseaua Antiaeriana, strada Jiului, strada Dumitru Brumarescu, Drumul Între Tarlale si Bulevardrul Poligrafiei.

Capitala si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea si Constanta sunt de luni, ora 21.00 pâna miercuri, la ora 02.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind prognozate precipitatii de pâna la 80 de litri pe metru patrat. Roxana Alexe, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie