Adrian Nastase, invitat luni 7 octombrie, la sedinta Consiliului Baroului Bucuresti, pentru a-si sustine punctul de vedere cu privire la posibila excludere din Barou

 

Fostul premier Adrian Nastase va fi invitat la sedinta Consiliului Baroului Bucuresti (BB) de lunea viitoare, pentru a-si expune punctul de vedere cu privire la calitatea sa de avocat, având în vedere ca a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate în dosarul „Trofeul calitatii”.

Adrian Nastase„Cu referire la avocatul Adrian Nastase, Consiliul Baroului Bucuresti a luat hotarârea de a-l invita pe acest avocat pentru sedinta de lunea viitoare, pentru a-si expune punctul de vedere cu referire la situatia care s-a creat. În acest sens, probabil ca avocatul Nastase va veni în fata Consiliului BB si va expune opinia sa vizavi de calitatea lui de avocat în contextul în care a suferit o condamnare, daca într-adevar condamnarea lui a afectat sau nu calitatea sa de avocat, daca a afectat sau nu profesia de avocat. Raportul comisiei va fi prezentat în cursul sedintei viitoare, deci peste o saptamâna, odata cu prezentarea sau neprezentarea lui Nastase”, a declarat decanul BB, Ion Ilie-Iordachescu, luni, dupa sedinta ordinara a Consiliului Baroului Bucuresti.

În opinia sa, acest punct de vedere al Consiliului BB e foarte bun, pentru ca e normal ca orice avocat sa se apere.

Iordachescu a mentionat ca în cazul lui Nastase este posibil ca saptamâna viitoare sa se ia decizia daca va fi sau nu exclus din avocatura, având în vedere condamnarea sa din dosarul „Trofeul calitatii”.

„Cu referire la ceilalti avocati (Florin Costiniu si Catalin Voicu – n.r.), care evident au o situatie profesionala ce comporta unele discutii, fac precizarea ca nu a sosit hotarârea redactata de catre instanta care i-a condamnat. În conditiile respective, comisia agreata în acest sens de catre Consiliul BB nu a dorit sa formuleze vreo propunere pâna în acest moment”, a spus Iordachescu.(A – autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie