Procesul in care fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, este acuzat de evaziune fiscala, reincepe luni la Tribunalul Brasov

 

Procesul în care fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Sorin Blejnar este acuzat de evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei la bugetul de stat, reîncepe luni la Tribunalul Brasov.

Sorin Blejnar7Blejnar a fost trimis în judecata de procurorii DIICOT, iar procesul a început în toamna anului trecut si, dupa trei termene la Tribunalul Brasov, el a cerut reîntoarcerea dosarului la DIICOT, precizând ca nu sunt documente relevante în dosarul de urmarire penala, în care sa fie descrise faptele de care este acuzat. O instanta a Tribunalului Brasov a fost de acord si, la sfârsitul anului trecut, a trimis dosarul la DIICOT pentru refacerea urmaririi penale pe motiv ca faptele de care este încriminat Sorin Blejnar nu au fost prezentate explicit. Procurorii DIICOT au declarat recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel, iar anchetatorii au avut câstig de cauza. Dosarul a fost trimis instantei de fond pentru continuarea procesului.

În acest dosar mai sunt urmariti fostul consilier al lui Blejnar, Codrut Marta, doi sefi ai Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Brasov, alaturi de alte 17 persoane fizice si juridice implicate în comertul cu produse petroliere care s-au sustras de la plata accizelor.Dosarul acestui caz contine 66 de volume a câte 200-250 de pagini fiecare.(AS – autor: Jana Pintili, editor: Stefan Gabrea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie