Afacerile lui Frank Timis au crescut cu 50%, dupa decizia luata de a vinde chinezilor o parte dintr-un proiect minier din Sierra Leone

 

Pretul actiunilor producatorului de minereu de fier African Minerals Limited (AML), controlat de omul de afaceri român Frank Timis, a crescut fulgerator cu peste 50% dupa ce chinezii de la Tianjin Materials and Equipment Group Corporation (Tewoo) au anuntat ca vor plati aproape 1 mld. dolari pentru 16,5% din proiectul Tonkolili.

frank timisPretul actiunilor AML a crescut la 242,72 de lire sterline la Bursa de la Londra, dupa anuntarea tranzactiei cu chinezii, care a venit dupa evaluarea proiectului de minereu de fier din Sierra Leone la 6 mld. dolari.

Tewoo va plati 990 mil. dolari pentru o „felie“ din cadrul proiectului, care se estimeaza ca va avea o durata de viata de 60 de ani de minerit. Grupul lui Timis a aratat ca urmatoarea etapa a extinderii proiectului va implica o potentiala crestere a productiei si extinderea facilitatilor portuare curente de la Pepel, din provincia de nord a Sierra Leone.

„AML este încântata de decizia de investitie a Tewoo atât în cadrul AML, cât si la nivelul operational al companiei. Cu istoria pe care AML o are în relatia cu entitati industriale din China, sunt convins ca aceasta tranzactie va fi finalizata cu succes. Odata finalizata, aceasta tranzactie va oferi African Mineral fonduri suplimentare de aproape 1 mld. dolari la nivel corporativ, consolidând în mod semnificativ bilantul nostru si va oferi flexibilitate în optiunile de finantare pentru dezvoltarea viitoare a companiei“, a declarat Frank Timis, presedintele executiv al African Minerals.

Apetitul Chinei pentru otel si minereu de fier continua sa creasca cu toate ca încetinirea cresterii economice a condus la o crestere a importurilor. AML a adaugat ca oferta Tewoo de a subscrie la capitalul AML cu aproximativ 7 lire sterline pe actiune va „oferi o sustinere puternica a valorii companiei pe piata“.

Tranzactia va fi finalizata dupa ce Tewoo încheie procesul de „due diligence“ pe partea tehnica, juridica si financiara a companiei AML. Cele doua companii au anuntat ca intentioneaza sa concluzioneze tranzactia pâna în 31 decembrie 2013. Alexandru Urzica, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie