Premierul Victor Ponta sustine ca respingerea proiectului Rosia Montana ar fi un mesaj impotriva investitorilor

 

Respingerea de catre Parlamentul României a proiectului Rosia Montana ar fi o „catastrofa” pentru România, pentru ca ar fi un „mesaj împotriva investitorilor straini”, a declarat premierul Victor Ponta la un seminar.

victor ponta in sedinta de guvern„Daca Parlamentul va decide sa nu se faca acest proiect, nu va fi o mare problema (din punct de vedere economic), dar daca România ofera mesajul ca suntem împotriva investitorilor straini, împotriva exploatarii potentialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofa pentru România”, a declarat Ponta, în engleza, cu ocazia Summitului pentru Investitii în Europa de Est, organizat de Reuters.

„Rosia Montana este un proiect foarte important ca simbol, nu în primul rând din punct de vedere economic”, a subliniat Ponta.

„Trebuie sa profitam de resursele noastre naturale, bineînteles respectând toate standardele de mediu, dar, daca acestea se respecta, ar trebui sa fim în favoarea explorarii”, a precizat Ponta.

Premierul României a recunoscut ca proiectul Rosia Montana este unul controversat, de aceea este corect sa existe o dezbatere publica pe aceasta tema. Însa Ponta i-a îndemnat pe sustinatorii sai din Parlament „sa demonstreze înca o data ca România nu îsi neaga propriul drept la dezvoltare”.

„Este vorba de dreptul nostru la dezvoltare si voi continua sa lupt pentru asta”, a adaugat Ponta.

„Lipsa de curaj a guvernelor anterioare de a aborda proiecte controversate – cred ca a fost o greseala”, a completat Ponta.

În alta ordine de idei, Ponta a declarat ca nu va permite nicio relaxare a disciplinei fiscale în urmatorii trei ani, în pofida probabilelor presiuni politice legate de scrutinul prezidential din 2014. „Vom opune rezistenta oricaror tipuri de abordari populiste. Guvernul nostru va fi foarte stabil si rigid”, a insistat premierul, apreciind ca orice tensiuni care ar aparea între partidul sau (PSD) si partenerii din coalitie nu vor afecta stabilitatea Guvernului. Mihai Draghici, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie