Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, sustine introducerea invatamantului obligatoriu de la 5 ani

 

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu a declarat marti, la o întâlnire cu mai multe ONG-uri din educatie, ca sustine introducerea învatamântului obligatoriu pentru copii începând cu vârsta de cinci ani si a spus ca aceasta este o tema ce trebuie împinsa pe agenda publica de discutii.

gradinita-octav-ganeaConsilier prezidential si membru fondator al Fundatiei „Miscarea Populara”, Daniel Funeriu a sustinut introducerea ca obligatorie a grupei mari la gradinita în cadrul unei întâlniri cu ONG-urile din domeniul educatiei „pentru o radiografie la zi a problemelor din sistemul de educatie preuniversitar”, la care au mai participat membrii fondatori ai Fundatiei „Miscarea Populara”, Marian Preda, Cristian Diaconescu si Radu Borza.

„Nu vreau sa se traiasca cu impresia ca noi, ca fundatie, am vrea sa fim un organism, sa federeze pe toata lumea, noi vrem sa avem activitati în zona educatiei, vrem sa fim parteneri în aceasta zona, avem o retea în teritoriu care se va întari, am vrea sa va dam un exemplu de prima activitate pe care am facut-o, am distribuit fluturasi de informatii pentru parinti cu evaluarile de la clasa a doua, a patra si a sasea”, a explicat Daniel Funeriu.

El a adaugat ca obiectivul acestei întâlniri cu ONG-urile este acela de a sustine niste puncte de vedere care sa fie îmbratisate de toata lumea si care sa fie într-o coerenta cu ceea ce se întâmpla la nivelul societatii civile.

„Se poate obtine mult mai mult din activitatile ONG-urilor. Nu cred ca toti oamenii sunt la fel, nu toate ONG-urile sunt la fel, nu toate fundatiile sunt la fel si cred ca doar în timp, noi fiind relativi noi, vom putea demonstra ca ceea ce va spun aici si faptul ca suntem total relaxati din punctul de vedere al partizanatelor politice se va dovedi, noi chiar vrem sa mergem pe o linie a unui laborator de idei, resurse si sa ne punem resursele la dispozitie. Rugamintea mea este sa nu aveti niciun stres ca activitatea, întâlnirile dumneavoastra cu noi vor fi într-un fel sau altul instrumentalizate politic”, a mai declarat Funeriu.

Consilier prezidential si membru fondator al Fundatiei „Miscarea Populara”, Cristian Diaconescu a spus, la rândul sau, ca este vorba de o întâlnire pe teme sociale, o forma de dezbatere care trebuie sa existe în societate, chiar daca nu are neaparat o tinta politica, o dezbatere între oameni care cunosc o serie de elemente si ca Daniel Funeriu este în mod clar un om informat în ceea ce priveste educatia.

„Este vorba de starea de exasperare la nivelul societatii când vine vorba de educatie. Când vorbim despre nemultumirile din viata de zi cu zi ale românului, nemultumirile se îndreapta de regula catre cei care guverneaza. În aceasta tara nu exista nimeni care guverneaza. Nu putem decide nimic, nu putem decât sa influentam, în masura în care o astfel de discutie devine cunoscuta public”, a declarat Cristian Diaconescu.

La discutii au participat reprezentanti ai Centrului Român de Politici Europene, Expert Forum, Educativa, Asociatia „Scoala de Valori”, Fundatia Soros, ADRA România, Edusfera, World Vision Romania, Societatea de Stiinte Matematice, Agentia „Împreuna”.(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie