Sesizarea privind legea de aprobare a ordonantei cu privire la Autoritatea de Supraveghere Financiara, va fi discutata de Curtea Constitutionala, miercuri

 

Curtea Constitutionala a României (CCR) discuta miercuri sesizarea privind neconstitutionalitatea dispozitiilor Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2013 privind unele masuri fiscal-bugetare si modificarea unor acte normative referitoare la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

curtea constitutionalaSesizarea a fost formulata de 35 de senatori apartinând grupurilor parlamentare ale Partidului Democrat Liberal si Partidului Poporului—Dan Diaconescu.

În 4 iunie, Guvernul a decis reducerea numarului de membri ai Consiliului de conducere al Autoritatii de Supraveghere Financiara de la 17 la 11 si a stabilit un impozit de 85% pentru veniturile reprezentând salarii compensatorii acordate dupa încetarea contractului de munca sau a mandatului angajatilor cu functii de conducere din cadrul ASF.

La acea data, Executivul a adoptat o ordonanta de urgenta privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea OUG 93/2012 privind înfiintarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Prin adoptarea acestui act normativ, Guvernul a urmarit majorarea veniturilor si reducerea cheltuielilor publice.

Ordonanta prevedere ca „numarul de membri ai Consiliului de conducere al Autoritatii de Supraveghere Financiara se reduce de la 17 la 11”.

”De asemenea, Autoritatea de Supraveghere Financiara are obligatia de a vira la bugetul de stat o cota de 80% din excedentul bugetului de venituri si cheltuieli înregistrat la sfârsitul anului si prin exceptie de la prevederile Legii 571/2003 se stabileste o cota de impozit pe venit de 85% pentru veniturile reprezentând salarii/indemnizatii/sume compensatorii acordate, în conditiile legii, cu ocazia încetarii contractului de munca sau mandatului, angajatilor cu functii de conducere sau persoanelor care sunt numite în calitate de membru în consilii de conducere din cadrul ASF si din cadrul autoritatilor care se reorganizeaza potrivit alin.(2) al art.1 din OUG nr.93/2012″, preciza Executivul.

ASF a reunit Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

În 4 iulie, CCR a respins ca inadmisibila sesizarea referitoare la neconstitutionalitatea Hotarârii Parlamentului nr. 54 din 18 iunie 2013 privind numirea membrilor Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, formulata de 56 deputati PDL si PP-DD.(AS, autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie