Radu Gratian Ghetea se va retrage de la conducerea CEC Bank – surse

 

În piata bancara circula, de câteva saptamâni, informatia potrivit careia Radu Gratian Ghetea ar urma sa se retraga de la conducerea CEC Bank si sa preia un post de vicepresedinte al institutiei de credit. Domnul Ghetea ne-a declarat, însa, ca intentioneaza sa îsi duca la bun sfârsit mandatul, care se încheie în anul 2015.

Radu GheteaSursele noastre ne-au precizat ca mai multe nume au fost vehiculate ca sa îl înlocuiasca pe Radu Gratian Ghetea, printre care si cel al actualului prim-vicepresedinte al CEC Bank, Andrei Liviu Stamatian, niciunul nefiind însa sustinut de mai multe voci.

Banca Nationala a României (BNR) ar fi înaintat o propunere Guvernului, pe care acesta, însa, a refuzat-o, potrivit unor persoane apropiate discutiilor.

Radu Gratian Ghetea este una dintre cele mai cunoscute si influente persoane din sistemul bancar din tara noastra. Nascut în anul 1949, în Roman, este licentiat în matematica la Universitatea Bucuresti (1972) si economie la Academia de Studii Economice Bucuresti (1981). Si-a început cariera la Centrul de calcul al Sistemului Financiar Bancar, unde a lucrat la proiectul de automatizare pentru Banca Româna de Comert Exterior (BRCE), institutie la care s-a transferat, apoi. A lucrat în cadrul BRCE pâna în 1994, în ultimii opt ani ocupând functiile de director general si membru al Biroului Executiv.

În 1994, s-a alaturat Alpha Bank România ca prim-vicepresedinte si membru în Consiliul de Administratie (CA). Între 1 februarie 2007 si 11 mai 2007, a ocupat functia presedinte al Consiliului de Administratie al acestei banci.

Din anul 2007, este presedinte al CEC Bank.

În anul 1997, a fost ales membru în CA al Asociatiei Române a Bancilor (ARB), iar începând cu anul 2000 este presedinte al acestuia.

Este profesor asociat si membru de onoare al Institutului Bancar Român si membru al Asociatiei Române pentru Clubul de la Roma. Alexandru Sârbu, bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie