Presa germana sesizeaza instabilitatea guvernului de la Bucuresti, din cauza proiectului Rosia Montana

 

Exploatarea miniera de la Rosia Montana este unul dintre cele mai controversate proiecte din Europa in acest moment, iar guvernul de la Bucuresti nu va rezista in formula actuala, scrie presa germana, citata de ziare.com.

presa strainaPlanurile guvernului de la Bucuresti de a aproba proiectul, care ar duce la eliminarea unui oras intreg, au declansat proteste in masa, noteaza Der Spiegel, in editia electronica in limba engleza.

Publicatia germana relateaza in continuare povestea proiectului de la Rosia Montana.

In ceea ce priveste noua comisie pentru Rosia Montana, aceasta nu respecta principiul transparentei si, deoarece guvernul refuza sa comenteze, situatia ramane neclara, mai spun acestia.

Orice s-ar intampla, cel mai probabil, guvernul nu va rezista in urmatoarele luni in actuala sa formula, anticipeaza Der Spiegel, notand ca USL a ajuns la putere tocmai pentru ca a promis ca va opri proiectul de la Rosia Montana. Jurnalistii straini remarca si faptul ca stabilitatea coalitiei este vizibil afectata.

De un deceniu si jumatate, guvernul Romaniei nu a fost capabil sa ia o decizie finala in privinta acestui proiect, conchide Der Spiegel. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie