Ministrul Educatiei afirma ca nefiscalizarea meditatiilor acordate de profesori, reprezinta fapte de coruptie

 

Remus Pricopie, Ministrul Educatiei, a vorbit la Realitatea TV despre fenomenul coruptiei din sistemul românesc de învatamânt.

remus pricopie1„Acolo unde meditatiile nu sunt fiscalizate, atunci este evident vorba de coruptie. Mi se pare un conflict de interese sa faci meditatii cu elevii tai. Profesorii ar putea sa conditioneze nota de participarea elevilor la orele în particular”, a spus Remus Pricopie în cadrul emisiunii Editie Speciala, moderata de Ion M. Ionita.

„Problema nu este cea a notelor mici, ci cea a notelor mari. În multe scoli din România, notele la clasa sunt mult mai mari decât notele de la evaluarile nationale. În urma cu 10 ani, am modificat modul de admitere la liceu. Automat, orice nota pusa în catalog atârna în catalog mai greu la admiterea la liceu. Am ajuns sa avem o diferenta de 3, 4, 5, 6 puncte între notele de la scoala si cele de la admitere. Masura de anul asta, ponderea de 25% notele de la scoala si 75% notele de la admitere, este o masura absolut fireasca si absolut documentata. Am adoptat masura pe baza unor date clare”, a explicat ministrul Educatiei. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie