Excluderea lui Adrian Nastase din avocatura, discutata luni de Baroul Bucuresti

 

Membrii Baroului Bucuresti se reunesc luni pentru a decide daca fostul premier Adrian Nastase va fi sau nu exclus din avocatura în urma condamnarii în dosarul Trofeul Calitatii. Imediat dupa executarea pedepsei cu închisoarea, Nastase s-a autosuspendat din barou, dar nici o comisie din cadrul institutiei nu a dat pâna acum vreun verdict clar în acest sens.

Adrian Nastase 1Aduce sau nu atingere demnitatii de avocat condamnarea lui Adrian Nastase? Este întrebarea la care membrii unei comisii speciale a Baroului Bucuresti ar trebui sa raspunda, dupa ce vor studia motivarile instantei prin care fostul premier a fost condamnat la închisoare în dosarul Trofeul Calitatii. Ei trebuie sa studieze în întregime toate solutiile pronuntate.

La ultima întâlnire, membrii Baroului Bucuresti au decis sa înfiinteze o comisie speciala care sa analizeze cazul si sa ia o decizie clara. Discutiile au durat peste cinci ore, fara sa aduca însa un rezultat clar. În urma cu câteva saptamâni, o decizie a fost din nou amânata în urma lipsei de cvorum.

Conform statutului profesiei de avocat, condamnatii penali nu mai pot profesa ca avocati. „În cazul în care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala si care îl face nedemn de a fi avocat, potrivit legii”, prevede statutul avocatilor la articolul 58.

Potrivit procedurilor Baroului Bucuresti, dupa ce sentinta este motivata, consiliul baroului se reuneste si decide daca avocatul este sau nu exclus.

Sentinta în dosarul Trofeul Calitatii a fost motivata în noiembrie anul trecut. În acest moment, Adrian Nastase s-a autosuspendat din rândul avocatilor. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie