Protestul biciclistilor marcat de o altercatie

 

O altercatie a avut loc la finalul marsului biciclistilor, de sâmbata, din Capitala, la statia de metrou Tineretului, dupa ce un sofer a intrat în cordonul de biciclisti aflat în calea sa si a fost apoi înconjurat de zeci dintre ei, blocând intrarile în masina si chemându-si prietenii în ajutor.

pista bicicletaAproximativ 5.000 de biciclisti au participat la marsul de protest în Capitala, cerând amenajarea pistelor pentru deplasarea lor pe carosabil, dar si demisia primarului Sorin Oprescu. Manifestarea s-a încheiat în zona statiei de metrou Tineretului, dupa mai multe ore, în care biciclistii au ocupat carosabilul, traficul fiind restrictionat pentru deplasarea acestora.

La final, la Tineretului, un sofer a intrat între biciclistii din fata lui si a distrus unele biciclete, îndoindu-le rotile, dar nu a fost nimeni ranit, au relatat pentru MEDIAFAX martori la eveniment.

Apoi, soferul s-a retras printre blocuri, urmarit de zeci de biciclisti, care au înconjurat masina, au strigat la el sa iasa, i-au smuls oglinzile retrovizoare si i-au ciobit parbrizul si un geam lateral.

Barbatul a ramas în masina si a început sa dea telefoane, la scurt timp venindu-i în ajutor alti trei – patru barbati, însa conflictul cu biciclistii s-a încheiat, data fiind sosirea agentilor de politie la locul incidentului.

Unul dintre prietenii soferului a fost încatusat de politisti, dupa ce s-a manifestat violent.

Purtatorul de cuvânt al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau, a confirmat pentru MEDIAFAX ca a avut loc o altercatie la finalul marsului, dupa ce un sofer a încercat sa-si forteze intrarea în cordonul de biciclisti. Laura Mitran, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie