Guvernul intentiona sa foloseasca cele 4 miliarde de euro din proiectul Rosia Montana, pentru proiecte din sanatate, transport si educatie

 

Jurnalistii de la România TV au publicat un document emis de Directia pentru Strategii Guvernamentale, care arata ca Guvernul intentiona sa foloseasca patru miliarde de euro din banii de la Rosia Montana pentru proiecte de mare anvergura în sanatate, transport si educatie.

Bani irigatiiPotrivit documentului respectiv, Sanatatea este primul domeniu care ar beneficia de banii de la Rosia Montana. Astfel, ar urma sa fie modernizate 40 de spitale municipale din orase din Transilvania, iar alte sase spitale de urgenta ar fi dotate cu 800 de paturi. Calculele estimeaza o investitie de 2,2 miliarde de euro.

Peste un miliard de euro sunt dedicati infrastructurii. Potrivit proiectului, 165 de kilometri din Autostrada Transilvania ar putea fi construti din banii proveniti din exploatarea de la Rosia Montana.

Pentru domeniul educatie sunt alocati, potrivit aceluiasi proiect, 280 de milioane de euro, cu care s-ar fi construit sau modernizat 400 de gradinite, 300 de scoli si 15 camine studentesti din Cluj, Timisoara, Brasov, Sibiu si Oradea.

Un alt domeniu la care s-a gândit Guvernul este asistenta sociala pentru care ar fi dedicati 220 de milioane de euro. Cu acesti bani s-ar fi modernizat 110 azile de batrâni.

Documentul integral poat fi consultat AICI. evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie