Se infiinteaza Agentia Europeana pentru Protectia Copiilor, Inovare si Incluziune Sociala

 

Deputatul PSD Ana Birchall a anuntat începerea demersurilor pentru înfiintarea Agentiei Europene pentru Protectia Copiilor, Inovare si Incluziune Sociala în România.

gradinita-octav-ganea‘Protejarea drepturilor copilului trebuie sa reprezinte o prioritate pentru toate statele europene. Agentia Europeana pentru Protectia Copiilor, Inovare si Incluziune Sociala constituie un instrument ce vizeaza dezvoltarea cooperarii între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveste implementarea prevederilor europene în domeniu. De asemenea, Agentia urmareste sprijinirea guvernelor nationale în stabilirea de politici publice menite sa protejeze persoanele defavorizate’, a afirmat Ana Birchall, în cadrul Conferintei ‘Protejati Familia! Stopati Violenta!’, organizata la Petrosani.

Gazduirea acestei Agentii pentru protectia drepturilor copilului în tara noastra ar arata ca România a devenit un partener de încredere în cadrul Uniunii Europene si ar ajuta statul român sa-si întareasca pozitia în interiorul UE, subliniaza deputatul PSD, potrivit unui comunicat transmis sâmbata.

‘România merita sa devina gazda unei Agentii europene atât de importanta. Este esential atât pentru parcursul nostru european, cât si pentru a arata ca tara noastra este un partener de încredere pentru celelalte state ale Uniunii Europene. Totodata, consider ca înfiintarea acestei institutii europene la Bucuresti ar putea ajuta România sa-si întareasca pozitia în cadrul statelor membre ale UE. România este al saptelea stat ca marime din UE si consider ca România merita sa fie gazda unei agentii europene de o asemenea importanta si anvergura” a aratat deputatul social-democrat’, a spus Ana Birchall.

La dezvoltarea acestui proiect, deputatul Ana Birchall va colabora cu Valeriu Nicolae, activist pentru drepturile omului si incluziune sociala, bine cunoscut pentru initiativele la nivelul societatii civile.

Ana Birchall sustine drepturile femeilor si ale copiilor si pâna în prezent, prin calitatea sa de membru al Parlamentului României, a avut mai multe luari de pozitie si initiative în acest sens.

‘Printre prioritatile mele în calitate de deputat se numara politicile pentru copii si tineri, pentru tinerele mame, pentru egalitatea de sanse si pentru eliminarea inechitatilor sociale inclusiv pe piata muncii. Consider ca statul trebuie sa le asigure cetatenilor sai cele mai bune conditii pentru o dezvoltare sanatoasa în societate. Pornind de la accesul la educatie, care trebuie asigurat pentru totii copiii, indiferent de mediul din care provin, si continuând cu politici economice care sa le asigure integrarea pe piata muncii si sprijinirea familiei tinere, statul este dator sa se implice. Fiecare leu cheltuit cu si pentru educatia copiilor, pentru sprijinirea tinerilor si a familiilor tinere nu este o cheltuiala, ci o investitie în prezentul, dar mai ales în viitorul acestei tari”, a declarat Ana Birchall.(AS, editor: Karina Olteanu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie