Remus Borza va ataca in instanta hotararea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

 

Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, avocatul Remus Borza, a declarat, in exclusivitate pentru Avocatura.com ca va ataca in instanta hotararea Colegiului Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). Ieri, CNCD l-a amendat pe Borza cu 10.000 de lei, pentru unele afirmatii catalogate, unanim, de membrii Colegiului Director, ca fiind discriminatorii si care incalca dreptul femeilor la demnitate.

Remus BorzaAvocatul Remus Borza se afla in Copenhaga in momentul in care CNCD a dat verdictul impotriva sa.

„Nu am revenit in tara, am aflat si eu din presa ca am fost sanctionat. Nu stiu care au fost motivele pentru care CNCD a luat aceasta hotarare. Cand voi reveni in Romania, voi studia documentele si, evident, voi ataca in instanta aceasta amenda”, ne-a declarat, in exclusivitate, fostul administrator judiciar al companiei Hidroelectrica.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a decis, ieri, sa-i aplice avocatului Remus Borza o amenda de 10.000 de lei. In calitate de fost administrator judiciar al Hidroelectrica, acesta a declarat public la sfarsitul lunii iunie, ca a luat decizia indisponibilizarii unor salariate de la Hidroedlectrica, pentru ca „sunt niste fatuci care fac copii pe banda rulanta”. Decizia CNCD a fost luata cu unanimitate de voturi.

„Hodroelectrica este o societate de productie, nu de lauze, (…) de fatuci care au facut copii pe banda rulanta si nu au dat de mai multi ani pe la Hidroelectrica. Plimba aerul prin curtea institutiei, pentru ca sunt neveste si amante de smecheri. Eu ce sa fac? Sa dau afara inginerii care sunt in productie sau sa le dau afar ape fetele astea cdare nu au mai dat de 4 – 6 ani pe la Hidroelectrica si care sunt, oricum, personal TESA”. Aceasta este declaratia fostului administrator special de la Hidroelectrica SA, prin care si-a justificat decizia de a indiosponinbiliza mai multe angajate aflate in concediu prenatal sau maternal.

Declaratia a scandalizat atat persoanele vizate de afirmatiile lui Borza, cat si opinia publica. Mai multe salariate aflate in vizorul lui Borza, au facut o plangere pentru discriminare la CNCD, dar au inaintat si doua scrisori de protest catre sotia presedintelui, Maria Basescu, si a premierului, Daciana Sarbu, prin care ii acuza pe Victor Ponta si Traian Basescu de complicitate tacita cu Remus Borza, atat timp cat ii permit acestuia sa faca astfel de afirmatii si sa ia astfel de masuri de a concedia femei aflate in concediu prenatal sau maternal, fara sa aiba nicio atitudine de dezaprobare.

Colegiul director al Consiliului pentru Combaterea Discriminarii a solutionat, ieri, sezizarea salariatelor concediate de la Hidroelectrica si au considerat ca afirmatiile facute de avocatul Remus Borza reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al femeilor. Amenda aplicata pentru aceasta fapta se ridica la 10.000 de lei, de 22 de ori mai mica decat indemnizatia lunar pe care fostul administrator judiciar o ridica, atuici cand detinea aceasta calitate, de la Hidroelectrica. Ion Alexandru, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie