Admiterea in avocatura 2013. UNBR a afisat rezultatele primei probe

 

Rezultatele la prima proba a examenului de admitere in avocatura s-au afisat, astazi, pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR). Candidatii respinsi pot depune contestatii pana sambata la ora 9:00.

uniunea nationala a barourilor din romania UNBRUNBR a afisat, astazi, pe pagina de internet rezultatele obtinute de candidati la prima proba a examenului de admitere in avocatura, pe care o puteti consulta AICI.

Candidatii declarati respinsi la proba de examen, care a avut loc pe 16 septembrie 2013, vor putea formula contestatie pana sambata, 21 septembrie 2013, ora 9.00.

Prima proba a constat intr-un test eliminatoriu tip grila, la care au putut participa doar candidatii care urmeaza sa dobandeasca calitatea de avocat stagiar.

La admiterea in avocatura mai pot participa si persoanele care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice. Acesti candidati, cat si cei cei care vor sa obtina titulatura de avocat stagiar si au trecut de prima proba urmeaza sa sustina celelalte teste dupa urmatorul calendar:

  • 25 septembrie – proba scrisa la disciplinele Drept civil si Drept procesual civil (doua teze distincte), pentru toti candidatii;
  • 26 septembrie – proba scrisa la disciplina Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, pentru toti candidatii;
  • 27 septembrie – proba scrisa la disciplinele Drept penal si Drept procesual penal (doua teze distincte) pentru toti candidatii.

Potrivit UNBR, arondarea candidatilor pentru sustinerea examenului se face in raport de baroul la care s-a depus cererea de inscriere Ia examen si la care, in caz de primire in profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat sa se inscrie, fara a putea sa se inscrie in alt barou, astfel:

a) I.N.P.P.A. central (Bucuresti): Barourile Bucuresti, CaIarasi, Giurgiu, lalomita, Ilfov, Constanta, Tulcea, Dambovita;
b) Centrul teritorial Brasov : Barourile Brasov, Buzau, Covasna, Harghita, Mures, Prahova si Sibiu;
c) Centrul teritorial Cluj-Napoca: Barourile Alba, Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj si Maramures;
d) Centrul teritorial Craiova: Barourile Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Arges, Teleorman si Valcea;
e) Centrul teritorial lasi : Barourile Bacau, Botosani, lasi, Neamt, Suceava si Vaslui;
f) Centrul teritorial Galati: Barourile Galati, Braila si Vrancea;
g) Centrul teritorial Timisoara : Barourile Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Satu-Mare si Timis.

Inscrierile pentru admiterea in avocatura au inceput pe 1 august si s-au incheiat pe 21 august.

Candidatii interesati de inscrierea la examenul de admitere in avocatura au trebuit sa depuna cererile de inscriere la secretariatul baroului la care urmeaza sa isi desfasoare activitatea in cazul in care vor fi declarati admisi.

In plus, la cererea de inscriere candidatii au anexat urmatoarele documente:

  • certificatul de nastere, in copie certificata pentru conformitate;
  • actul de identitate, in copie;
  • diploma de licenta in copie legalizata. In cazul in care diploma de licenta s-a obtinut dupa anul 1995, se va depune si copia legalizata a foii matricole eliberata de facultatea absolvita;
  • dovada de plata a taxei de inscriere la examen, in original;
  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile inainte de data depunerii cererii;
  • certificat privind starea de sanatate a candidatului, incluzand si o evaluare psihiatrica (documentul poate fi emis de catre orice medic generalist, respectiv specialist psihiatru);
  • certificat eliberat de baroul competent in care solicitantul a mai fost inscris in profesie, care sa ateste cauzele incetarii calitatii de avocat ori, daca este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire in profesie.

Atentie! Pe langa documentele mentionate, persoanele care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice au depus si acte care sa dovedeasca promovarea examenului de definitivare in functia juridica indeplinita anterior.

De asemenea, candidatii au trebuit sa plateasca si o taxa de examen de 1.000 lei, pe care o vor achita in contul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA). Elena Voinea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie