Remus Borza a fost amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu 10.000 de lei, pentru discriminarea salariatelor insarcinate din Hidroelectrica

 

Presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost amendat cu 10.000 de lei de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), în urma unor declaratii facute la adresa salariatelor Hidroelectrica însarcinate, aflate în concediu prenatal sau de îngrijire a copilului, potrivit unui comunicat al Hidrosind.

remus-borzaSindicatele din Hidroelectrica au sesizat CNCD cu privire la faptul ca Remus Borza, în calitate de administrator judiciar al Hidroelectrica, a dispus disponibilizarea salariatelor însarcinate, aflate în concediu prenatal sau de îngrijire a copilului.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, întrunit miercuri în sedinta de solutionare de petitii, cu unanimitate de voturi ale celor prezenti, a hotarât aplicarea unei amenzi contraventionale în valoare de 10.000 lei fostului administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Adrian Borza.

Acesta a primit amenda pentru afirmatia „Hidroelectrica este o societate de productie, nu de lauze”, iar pe salariatele aflate în concedii prenatale sau de îngrijire a copilului le-a denumit „fatuci care au facut copii pe banda rulanta si nu au mai dat de multi ani pe la Hidroelectrica, plimba aerul prin curtea institutiei, pentru ca sunt neveste si amante de smecheri… eu ce sa fac? Sa dau afara inginerii, care sunt în productie, sau sa le dau pe fetele astea, care nu au mai dat de 4—6 ani pe la Hidroelectrica si care sunt, oricum, personal TESA”.

Afirmatia reprezinta discriminare si încalca dreptul la demnitate al femeilor, conform art. 2 alin. 1, coroborat cu art. 15 al O.G. nr. 137/2000, se mai arata în comunicatul sindicalistilor.

Ei au adaugat ca acest caz va fi prezentat si la Bruxelles în luna octombrie, cu ocazia participarii filialei Hidrosind la simpozionul „A European Strategy for Gender Equality: Tackling Discrimination in the Workplace and Beyond „.(AS—autor: Florentina Cioaca, editor: Oana Tilica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie