Raport Eurostat: Romania a avut in luna iulie, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana

 

România a avut, în luna iulie 2013, comparativ cu luna iunie 2013, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, 8,6%, în conditiile în care la nivelul UE s-a înregistrat o crestere de 0,7%, iar în zona euro volumul lucrarilor de constructii a înregistrat o crestere de 0,3%, arata datele prezentate miercuri de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

ConstructiiÎn rândul statelor membre, lucrarile de constructii au crescut în noua state, au scazut în alte patru state si au ramas stabile în Olanda.

România se situeaza pe primul loc în UE si în ceea ce priveste cresterea lucrarilor de constructii în ritm anual, luna iulie 2013 comparativ cu luna iulie 2012, cu un avans de 14,2%. Aceasta în conditiile în care lucrarile de constructii în UE au înregistrat o scadere de 1,1% iar în zona euro au scazut cu 1,2%. Doar sase state membre, în frunte cu România, au înregistrat o crestere a lucrarilor de constructii în ritm anual în luna iulie.

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica /INS/, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 2,2% în primele sapte luni din 2013 comparativ cu perioada similara din 2012, iar scaderea ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a fost de 4,1%. În luna iulie 2013, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna iunie 2013 cu 5% ca serie bruta, iar ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8,5%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 15,4%, iar ca serie ajustata în functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,1%.(AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie