Milioane de utilizatori pleaca de pe Facebook. Vezi de ce

 

Milioane de utilizatori din SUA si Marea Britanie au renuntat la serviciile retelei sociale Facebook si si-au sters paginile, în urma dezvaluirilor facute de fostul asistent tehnic al CIA, Edward Snowden, si portalul WikiLeaks privind supravegherea electronica la scara larga dusa de serviciile secrete din SUA, în colaborare cu alte tari occidentale, relateaza The Daily Mail.

facebook siglaAstfel, aproximativ 9 milioane de persoane în SUA si circa 2 milioane în Marea Britanie si-au eliminat conturile de pe Facebook.

‘Oamenii devin mai precauti cu privire la viata lor privata în spatiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informatiile recente privind spionajul Agentiei Nationale de Securitate din SUA’, declara editorul revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, Brenda Wiederhold.

Revista a publicat rezultatele unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Viena cu privire la cauzele pentru care oamenii parasesc Facebook. Oamenii de stiinta au stabilit în urma analizei raspunsurilor date de aproximativ 600 de intervievati ca cea mai frecventa cauza—48,3%—este preocuparea pentru confidentialitatea vietii private pe Internet. Pe locul doi—13,5%—se situeaza nemultumirea generala fata de serviciile Facebook.

Printre alte motive—refuzul de a purta discutii sterile si teama de a deveni dependent de reteaua sociala. Unii dintre cei chestionati au raspuns ca au obosit de obligatia ‘sociala’ de a adauga mereu noi prieteni.

De asemenea, studiul a constatat ca printre cei care au parasit preponderent Facebook se numara persoanele în vârsta si barbatii.

Un scandal de proportii a izbucnit în vara dupa ce presa a publicat informatii despre programul de supraveghere PRISM, care colecteaza date despre utilizatorii de Internet de la noua mari companii de comunicatii din SUA:Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Skype, YouTube, PalTalk, AOL, Apple. Între altele, companiile ar face acest lucru voluntar în cadrul cooperarii cu autoritatile.

Gigantii de internet au fost nevoiti sa prezinte o multime de scuze în urma acestor dezvaluiri. Recent, Google, Yahoo, Facebook si Microsoft au cerut în mod colectiv permisiunea autoritatilor de a face publice informatii cu privire la cererile primite în acest sens din partea serviciilor secrete.(AS—autor: Lilia Traci, editor), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie