Desi acopera pagube generate de inundatii in Galati, Guvernul nu vrea sa incurajeze lipsa asigurarilor

 

Guvernul va acoperi pagubele rezultate în urma recentelor inundatii din Galati, estimate într-o prima faza la circa 25 milioane lei, dar acest gest nu reprezinta un semnal de încurajare a proprietarilor pentru a nu-si încheia asigurarea obligatorie a imobilelor, a declarat premierul Victor Ponta.

inundatiiEl a precizat ca ajutoarele vor fi alocate inclusiv din Fondul de Interventii de Urgenta si, în forma în care au nevoie autoritatile locale – materiale de constructii sau alte bunuri – vor ajunge cât mai repede la sinistrati.

Premierul a aratat însa în acelasi timp ca asigurarea obligatorie a imobilelor este o prevedere legala foarte buna, pe care proprietarii trebuie sa o respecte.

„N-as vrea ca mesajul sa fie «Nu va faceti asigurare ca intervine Guvernul totdeauna». Intervine Guvernul când poate si când sunt situatii cu totul si cu totul speciale”, a spus Ponta.

Prim-ministrul a adaugat ca în comunele afectate de inundatii si vizitate de el nu au mai fost efectuate amenajari hidrologice si nici nu a mai fost decolmatat vreum pârâu înca „de pe vremea lui Ceausescu”. Ovidiu Barbulescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie