Gazprom: 2013 nu a fost un an pe masura asteptarilor in ceea ce priveste exportul pentru DAAS Romania

 

2013 nu a fost un an pe masura asteptarilor în ceea ce priveste exportul pentru DAAS România, consultant si furnizor în domeniul serviciilor si echipamentelor profesionale pentru industriile HoReCa si Retail.

daasPotrivit datelor companie, ”exportul a mers anul acesta sub asteptarile prognozate”, însa DAAS mentine investitiile în zona Republicii Moldova si Ucrainei, intentionând sa deschida filiala si în Ucraina la sfârsitul anului, dupa ce anul trecut în noiembrie a fost lansata filiala DAAS Moldova. Altfel, cifra de afaceri bugetata pentru anul acesta este cu cel putin 10% mai mare fata de 23,5 milioane de euro, în 2012.

„Segmentele care au înregistrat cresteri în 2013 sunt Horeca si serviciile. În schimb, retailul care a reprezentat motorul business-ului nostru din ultimii ani a încetinit ritmul expansiunii”, declara Daniel Mocanu, CEO si actionar majoritar DAAS.

De asemenea, potrivit acestuia, proiectele pentru benzinarii si cantine, doua dintre directiile noi vizate în planul de dezvoltare al companiei, au crescut semnificativ anul acesta. În urma expansiunii anuntate anul trecut de Gazprom, DAAS a propus companiei rusesti un proiect pilot pentru dotarea shop-urilor din statiile de benzina cu mobilier, rafturi, bucatarie si vitrine frigorifice. Proiectul a fost acceptat de oficialii companiei si astfel, pe lânga parteneriatele deja existente cu Agip si Lukoil, DAAS a început anul acesta sa implementeze proiecte pentru Gazprom.

Mocanu mai spune ca service-ul înregistreaza o crestere de cel putin 25% fata de anul trecut când vânzarile au atins 1,5 milioane euro.

„Pentru divizia de retail, planul nostru este sa mentinem vânzarile la valoarea de anul trecut de 16 milioane de euro”, mai spune Daniel Mocanu.
Pentru ca în ultimii ani piata spatiilor industriale din România se bucura de investitii importante, iar trendul este crescator, compania a deschis o linie de business dedicata industriei, realizând deja câteva proiecte mari de frig industrial (depozite cu atmosfera controlata pentru carne, lactate si legume-fructe pentru Hanul Vlasia din apropiere de Snagov, Rod Bun din Brasov si depozite Cora, Kaufland). Ilinca Pop, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie