ANTREC: Programul „Vacante la tara” se desfasoara in perioada 15 septembrie – 25 octombrie

 

A 22-a editiei a a Programului Special ‘Vacante la tara’ a început duminica, 15 septembrie si se va desfasura pâna pe 25 octombrie, informeaza un comunicat al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural – ANTREC România, remis AGERPRES.

case la taraDestinatarii programului sunt toate categoriile de turisti, care vor avea oportunitatea de a descoperi viata satului, traditiile locurilor respective, ospitalitatea specifica acestui tip de turism si nu în ultimul rând, pot servi o masa traditionala cu bucate specifice fiecarei zone pentru care vor opta.

‘Turismul rural este o forma de turism care s-a dezvoltat de la zero în România, începând cu anii ’90, meritul incontestabil apartinând ANTREC. Cele doua organizatii – ANAT si ANTREC – au colaborat foarte bine de-a lungul timpului, însa au existat retineri în privinta colaborarii dintre agentiile de turism si pensiunile rurale, care au preferat de cele mai multe ori sa se adreseze direct publicului. Ma bucura ca din ce în ce mai multi proprietari de pensiuni rurale au înteles, în ultimii ani, rolul agentiilor de turism ca si factori de promovare, de asigurare a unui flux permanent de turisti si, nu în ultimul rând, de consultanti. Asa ca ANAT a devenit, în premiera, partener al programului special Vacante la tara, iar turistii pot achizitiona pachete turistice la pensiuni rurale si prin intermediul agentiilor de turism’, a precizat Lucia Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

‘Turismul rural reprezinta o oportunitate pentru români de a privi catre valorile stravechi ale acestor meleaguri, începând de la traditii, obiceiuri si pâna la frumusetile locurilor. Prin tarifele speciale oferite în cadrul acestui program, tot mai multi români din toate regiunile tarii se vor familiariza cu beneficiile oferite de turismul rural, aceasta constituind o sansa pentru toti de a ne reîntoarce cu fata catre România. Pe de alta parte, ne bucura apropierea dintre pensiuni si agentiile de turism, având ca finalitate cresterea gradului de ocupare al pensiunilor, implicit, a numarului de turisti care se îndreapta catre destinatiile rurale’, a subliniat Misu Chiruc, presedintele executiv al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

Pachetul de cazare aferent Programul special „Vacante la tara” ofera sejururi de cinci nopti/ sase zile la pensiuni de 2 margarete la pretul de 175 lei/ persoana, pensiuni de 3 si 4 margarete la pretul de 225 lei/ persoana, pensiune de 5 margarete la pretul de 290 lei /persoana.

În acest tarif sunt incluse 5 nopti cazare în camera dubla, prima noapte de cazare fiind aferenta zilei de duminica. Sejurul se va încheia în ziua de vineri. Fiecare pensiune participanta în acest program va oferi din partea casei micul dejun.

Filialele ANTREC participante, în prima faza, la acest program sunt: Arges, Alba Brasov, Buzau, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Maramures, Mehedinti, Neamt, Sibiu.(AS-editor:Ady Ivascu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie