Accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii din Marea Britanie nu va fi limitat

 

Londra nu va limita în niciun fel drepturile cetatenilor români si bulgari de a munci în Marea Britanie, anunta ambasada britanica din Sofia, în contextul eliminarii restrictiilor pe piata muncii începând din 1 ianuarie 2014, relateaza presa bulgara.

marea britanie1Ambasada britanica a transmis acest comunicat în contextul polemicilor declansate de hotarârea Guvernului de la Londra de închidere a unui program de recrutare a est-europenilor ca sezonieri în agricultura.

În acest context, ambasada reaminteste ca Marea Britanie va elimina în totalitate, începând din 1 ianuarie 2014, restrictiile pe piata muncii impuse cetatenilor români si bulgari.

Vineri, secretarul de stat britanic pentru Imigratie, Mark Harper, a anuntat ca programul pentru sezonieri, în cadrul caruia 21.250 de români si bulgari veneau anual la lucru în Marea Britanie, se va închide în decembrie. Programul, care exista de 60 de ani, permitea ca o treime dintre sezonierii care lucreaza în agricultura sa fie straini, în special est-europeni. Decizia a fost contestata de Uniunea Nationala a Fermierilor, care avertizeaza ca masura va contribui la cresterea simtitoare a preturilor legumelor si fructelor. Mihai Draghici, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie