Judecatorul Mircea Puscas de la Curtea de Apel Oradea, trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru luare de mita

 

Judecatorul Mircea Puscas de la Curtea de Apel Oradea, suspendat deja din functie pentru fapte de coruptie si marturie mincinoasa, a fost din nou trimis în judecata de procurorii anticoruptie pentru luare de mita.

Ciocan judecatorÎn acest caz au fost deferiti justitiei si Petru Cocian, administrator la o societate comerciala si Mihai Halas, ambii acuzati de trafic de influenta, dare de mita si cumparare de influenta, Ioan Adrian Mihai, administrator la o societate comerciala, acuzat de complicitate la trafic de influenta, precum si Mihaita Teleptean, administrator la o societate comerciala, acuzat de trafic de influenta, complicitate la dare de mita si complicitate la luare de mita.

În fapt, anchetatorii au retinut ca, în cursul lunii septembrie 2012, judecatorul Mircea Puscas le-a pretins inculpatilor Petru Cocian si Mihai Halas, prin intermediul lui Teleptean Mihaita, sa cumpere de la cumnatul sau un autoturism marca BMW cu o suma mai mare decât pretul real al masinii (o diferenta de aproximativ 10.000 euro), pentru ca în schimb sa pronunte o solutie favorabila într-un dosar penal aflat pe rolul Curtii de Apel Oradea.

„Cocian Petru si Halas Mihai fusesera condamnati în prima instanta la pedepse privative de libertate pentru savârsirea de infractiuni de coruptie în concurs cu infractiuni de contrabanda, decizie fata de care cei doi au declarat apel care se afla si în prezent pe rolul Curtii de Apel Oradea”, a informat ieri DNA.

În cursul anului 2012,  Mihaita Teleptean pretinsese de la Cocian si Halas câte 20.000 euro (total 40.000 euro) pentru a-si exercita o influenta reala asupra judecatorului Mircea Puscas, în vederea determinarii acestuia sa pronunte o solutie favorabila celor doi în dosarul aflat pe rolul Curtii de Apel Oradea, în care aveau calitatea de inculpati-apelanti.

„Din totalul sumei pretinse, Halas Mihai i-a remis suma de 10.000 euro  lui Mihai Ioan-Adrian pentru a-i fi transmisa lui Teleptean Mihaita. Ulterior, aceasta suma a fost restituita, urmând ca, potrivit unei întelegeri între inculpati, toti banii sa fie dati de Cocian Petru si Halas Mihai, prin intermediari, dupa pronuntarea, în apel, a unei decizii favorabile celor doi”, a comunicat ieri DNA, precizând ca, la data de 2 iunie 2012,  Cocian Petru si Halas Mihai, la rândul lor, au pretins de la un denuntator suma de 20.000 euro, sustinând ca, prin persoane interpuse, ar putea sa influenteze magistratii învestiti cu solutionarea apelului aflat pe rolul Curtii de Apel Oradea, astfel încât sa-i determine sa pronunte o solutie favorabila denuntatorului. Denuntatorul primise si el, în prima instanta, o pedeapsa de condamnare la închisoare, alaturi de Cocian Petru si Halas Mihai.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Mircea Puscas a mai fost trimis în judecata în alte doua dosare penale în cursul acestui an, pentru infractiuni de coruptie, respectiv marturie mincinoasa. Afrodita Cicovschi, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie