Declaratii de avere inedite: Unii judecatori si-au mentionat si locurile de veci, armele si castigurile la Loto

 

Locuri de veci, bratari cu diamante, bibelouri de portelan, arme, televizoare si câstiguri la jocuri ale Loteriei sunt mentionate în unele declaratii de avere ale judecatorilor de la ICCJ si de la instantele bucurestene, pe lânga proprietati imobiliare si bani depusi la banci.

AverePe lânga terenuri, case, conturi în banca si venituri din salarii, unii judecatori de la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Curtea de Apel Bucuresti si Tribunalul Capitalei au trecut în declaratiile de avere si bunuri cu caracter oarecum inedit.

În documentul depus în iunie 2012, judecatorul Tudorel Gheorghe Zgondea, de la Tribunalului Bucuresti, si-a trecut la rubrica cladiri doua locuri de veci în Capitala. Unul dintre acesta, de 6,3 metri patrati, a fost cumparat de magistrat în 2008, iar celalalt, de doi metri patrati, aflat tot în Bucuresti, a fost mostenit în 2009.

Bibelouri, plasme si bratari cu diamante

Bibelouri, bratari cu diamante si un televizor figureaza în declaratia de avere a judecatoarei Rodica Aida Popa, actualul vicepresedinte al ICCJ. Aceasta a mai mentionat ca are patru bibelouri – figurine, pasari, animale -, în valoare de 5.406 euro.

Tot Rodica Aida Popa a trecut în declaratia de avere un ceas de aur, bijuterii Chopard, Cacharel, bratari si inel cu diamante albe si negre si alte bijuterii în valoare de peste 23.000 de euro. În declaratia de avere, judecatoarea a mai trecut o camera video, patru televizoare, casti, cuptor de pâine si ochelari Panasonic.

Printre veniturile obtinute de judecatorul Petrica Arbanas de la Curtea de Apel Bucuresti se numara si cele obtinute din premii si jocuri de noroc. Astfel, în declaratia de avere din 5 ianuarie 2011, magistratul mentioneaza ca a câstigat 1.400 de lei la jocul „Noroc”, iar în cea din 30 mai 2012, ca a obtinut, tot la „Noroc” si la „5 din 40”, suma de 322,07 lei.

Arme si tablouri

Judecatoarea Elena Gabriela Bogasiu, de la instanta suprema, are sapte arme de vânatoare si panoplie în valoare de peste 5.000 de euro, potrivit declaratiei de avere din iunie 2012.

Colegele ei Ana Maria Dascalu, Raluca Moglan, Beatrice Ioana Nestor, Mihaela Tabârca si Rodica Florica Voicu au trecut în declaratiile de avere bijuterii de diferite valori.

Astfel, Beatrice Ioana Nestor are ceasuri, inele, bratari, lanturi si medalioane, obtinute între 2007 si 2009, în valoare totala de aproximativ 24.000 de euro, iar Rodica Florica Voicu detine bijuterii de peste 5.000 de euro.

Tot Voicu are, conform declaratiei din 18 mai 2012, tablouri dobândite între 1998 si 2011, în valoare de peste 15.000 de euro. Printre operele de arta pe care le detine Rodica Florica Voicu se numara si lucrari semnate de Octav Bancila, Radu Darânga si Samuel Mützner.

Judecatoarea Alina Iuliana Tuca, tot de la instanta suprema, are obiecte de arta în valoare de 150.000 de euro, dobândite în perioada 1994-2009, iar Elena Ursulescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, detine lucrari de pictura si sculptura în valoare de 15.000 de euro.

Magistratul Cristina Carmen Craiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, a mentionat în declaratia de avere bijuterii de familie si ceasuri în valoare de 65.000 de euro.

Cadouri de la parinti

Conform declaratiilor de avere, judecatoarea Ioana Alina Ilie, de la ICCJ, a primit 5.000 de euro cadou de la parinti, iar Liviu Gheorghe Zidaru, de la Tribunalul Bucuresti, a mentionat primirea a 15.000 de euro de la tatal sau, în perioada 2010-2011, în vederea cumpararii de bunuri.

În declaratia depusa în 14 iunie 2012, judecatoarea Alina Irina Trinca, tot de la Tribunalul Bucuresti, a trecut, la rubrica venituri din cedarea folosintei bunurilor, trei contracte de arenda, din care a obtinut 2.842,4 de lei, 1.548 kilograme de grâu echivalente a 1.200 de lei si 1.131 de lei. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie