Contributiile pentru Persoanele Fizice Autorizate si Drepturile de Autor nu vor fi majorate

 

Guvernul nu va majora fiscalitatea privind Drepturile de Autor (DDA) si Persoanele Fizice Autorizate (PFA), o astfel de prevedere neexistând în scrisoarea de intentie cu FMI, a declarat ministrul delegat al Bugetului, Liviu Voinea.

liviu voinea„România nu are niciun angajament în scrisoarea de intentie cu FMI privind taxele sau contributiile pentru PFA si DDA. Angajamentele în relatia cu FMI pot lua forma unor actiuni prioritare, fara de care nu intri în board, a unor criterii structurale, fara de care nu iei transele de bani, si a unor tinte indicative, care sunt intentii de viitor si care daca nu se materializeaza se transforma în criterii structurale”, a declarat Voinea pentru MEDIAFAX, dezmintind astfel unele afirmatii aparute în presa.

El a subliniat ca orice pasaj din scrisoarea cu FMI reprezinta un angajament numai în masura în care are o data de aplicare si este actiune prioritara, criteriu structural sau tinta indicativa, elemente care stau la baza evaluarii.

„Ceea ce exista acolo (în pasajul citat în presa privind PFA si DDA, n.r.) este doar o discutie privind evaluarea – permanenta de altfel – a contributiilor în sensul reducerii diferentelor, dar reducerea diferentelor se poate face si de jos în sus si de sus în jos. Acea diferenta poate însemna si reducerea nivelului pentru unii, nu cresterea nivelului pentru altii. Deci, nu exista, repet cu toata raspunderea, nu exista niciun angajament al României în acest sens”, a spus ministrul Bugetului.

El a precizat ca nu se vor majora contributiile pentru PFA si DDA nici în perioada urmatoare nici dupa ce scrisoarea va intra în vigoare.

„Contributiile pentru PFA si DDA nu cresc nici mâine, nici peste o luna, nici de la 1 ianuarie, nu exista un astfel de angajament. O spun foarte ferm”, a conchis Voinea.

De altfel, cresterea fiscalitatii pentru PFA si DDA, vehiculata de presa, a mai fost dezmintita de Finante în august, si recent de catre premierul Victor Ponta. Alexandru Moise, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie