ANI l-a declarat incompatibil pe Dan Mircea Radu, sef la Protectia Consumatorilor Cluj

 

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca Dan Mircea Radu, comisar sef în cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a detinut simultan si functia de consilier local.

Agentia Nationala pentru IntegritatePotrivit unui comunicat al ANI, Dan Mircea Radu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 iulie 2010 – 10 noiembrie 2011, întrucât a detinut simultan calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Chinteni, judetul Cluj, si functia de comisar sef adjunct, respectiv pe cea de comisar sef în cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj.

Dan Mircea Radu a încalcat atât dispozitiile art. 94 alin. (1) si alin. (2), lit a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decât cea în care a fost numit. Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate în cadrul institutiilor publice”, cât si dispozitiile art. 97, alin. (2) lit. b) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Raportul de serviciu al functionarului public se suspenda pâna la încetarea functiei eligibile în cazul în care functionarul public a fost ales sau numit”.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie