Ovidiu Silaghi, la DNA

 

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi s-a prezentat joi la DNA, fiind citat, potrivit unor surse judiciare, pentru a i se aduce la cunostinta începerea urmaririi penale pentru trafic de influenta în forma continuata.

ovidiu silaghiLa intrarea în sediul DNA, Ovidiu Silaghi a sustinut ca nu stie pentru ce a fost citat. El a confirmat ca a venit în dosarul în care „si-a facut autodenunt Nelu Iordache”.

Întrebat daca va cere sa i se apere imunitatea în Parlamentul European, Silaghi a spus ca nu va solicita acest lucru.

Presedintele Traian Basescu a transmis duminica ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, cererea de urmarire penala pentru Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor.

Vinerea trecuta, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general sa sesizeze presedintele tarii pentru formularea cererii de începere a urmaririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, având în vedere încetarea mandatului de deputat.

„Având în vedere Hotarârea Camerei Deputatilor nr. 25 din 3 septembrie privind constatarea încetarii mandatului de deputat a lui Ovidiu Silaghi, publicata în Monitorul Oficial nr. 568 din 6 septembrie, în conformitate cu prevederile art.109 alin. 2 din Constitutia României, art. 12 si 19 din Legea nr.115/1999 republicata, privind responsabilitatea ministeriala si ale Deciziei Curtii Constitutionale nr.270/10.03.2008, procurorul sef al DNA a solicitat procurorului general al PÎCCJ sa sesizeze presedintele României pentru formularea cererii de începere a urmaririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, pentru infractiunea de trafic de influenta în forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savârsite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor”, se arata într-un comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.

Liberalul Ovidiu Silaghi a fost înregistrat pe site-ul Parlamentului European ca deputat european, începând de miercuri, 4 septembrie.

În 19 august, DNA a solicitat procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor pentru formularea cererii de începere a urmaririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, fiind acuzat ca, în cursul anului 2012, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta, a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

Procurorii DNA sustin ca, în schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA, structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, si pentru ca platile intermediare sa fie facute într-un termen rezonabil.

Totodata, Ovidiu Silaghi a primit de la aceeasi persoana suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.(AS, autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie