Ministrul Justitiei da asigurari ca regionalizarea nu va avea ca efect inchiderea sau mutarea unor instante de judecata

 

Reorganizarea administrativ-teritoriala a României nu va avea ca efect închiderea sau mutarea unor instante de judecata, a afirmat joi, la Pitesti, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc„Am discutat de mai multe ori cu domnul Liviu Dragnea din aceasta perspectiva a regionalizarii si niciun fel de decizie legata de justitie nu va fi luata decât dupa consultarea Ministerului Justitiei. Eu nu am deloc în intentie sa desfiintam sau sa mutam un sediu de instanta, indiferent de cum va fi structura administrativa”, a declarat Cazanciuc.

În opinia sa, regionalizarea trebuie gândita doar în folosul cetatenilor, care trebuie sa aiba un acces cât mai facil la actul de justitie.

„Noi nu ne putem opune acestui proces, dar ne vom adapta în asa fel încât cetatenii sa nu aiba de suferit, ci doar de câstigat”, a precizat ministrul Justitiei.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a participat joi, alaturi de omologul sau din Republica Moldova, Oleg Efrim, la inaugurarea sediului Curtii de Apel Pitesti, cladire care a trecut printr-un amplu proces de reabilitare si modernizare.(AS – autor: George Onea, editor: Stefan Gabrea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie