Costica Varzaru, fosta directoare a Liceului ‘Dimitrie Bolintineanu’, va fi judecata in libertate

 

Fosta directoare a Liceului ”Dimitrie Bolintineanu” Costica Varzaru va fi judecata în libertate, în urma deciziei de marti a magistratilor Curtii de Apel Bucuresti (CAB).

costica varzaruAcestia au admis recursul Costicai Varzaru la decizia Tribunalului Bucuresti care hotarâse judecarea ei în stare de arest.

Varzaru a fost trimisa în judecata pe 23 august de procurorii Parchetului Capitalei, sub acuzatiile de trafic de influenta si instigare la tentativa la infractiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste date.

În acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gina Ciontoiu (membra a comitetului de parinti), Elena Dumitru si Maria Mimoza Vulcu (vicepresedinta a comisiei de bacalaureat).

Potrivit Parchetului Capitalei, în perioada mai-iunie 2013, Costica Varzaru, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucuresti, cu sprijinul Ginei Ciontoiu, membra a comitetului de parinti, a pretins si primit bani de la elevi ai liceului înscrisi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-si folosi influenta fata de membrii comisiei de bacalaureat si fata de cadrele didactice cu atributii de supraveghere, în scopul promovarii examenelor de catre elevi.

S-a mai retinut ca, în perioada 25 – 30 iunie, Costica Varzaru a facut si demersuri pentru desemnarea unor membri si a unor supraveghetori asupra carora sa-si poata folosi influenta în sensul indicat anterior.

De asemenea, prin acelasi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei în vederea efectuarii de cercetari sub aspectul unor fapte de coruptie fata de profesorii supraveghetori si fata de elevii Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” care au sustinut la data de 1 iulie proba scrisa la Bacalaureat.(AS – operator: Ioana Grigore, autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie