Hotii tablourilor de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam vor sa fie cercetati in Olanda

 

Hotii tablourilor de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam vor sa fie cercetati în Olanda, unde ar fi o ancheta în desfasurare privind furtul operelor de arta.

Tablouri furate din OlandaJudecatoria Sectorului 3 ia în discutie, marti, dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în care au fost trimisi în judecata Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat si Adrian Procop.

Maria Vasii, avocata lui Eugen Darie, a declarat, la intrarea în sediul Judecatoriei Sectorului 3, ca va cere instantei sa trimita dosarul la Parchet, pentru ca ancheta în acest caz sa ajunga în Olanda. Avocata a precizat ca unii dintre inculpatii din dosar vor sa fie cercetati de autoritatile olandeze, care au o ancheta în desfasurare în acest caz.

Judecarea dosarului privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam a început în 13 august, la Judecatoria Sectorului 3.

Avocatii lui Radu Dogaru, Eugen Darie si Alexandru Bitu au aratat atunci ca cei trei le-au spus ca tablourile furate de la muzeul din Rotterdam nu au fost arse, acestia asteptând cadrul procesual corect pentru a le preda autoritatilor olandeze.

Catalin Dancu, avocatul lui Radu Dogaru si a mamei acestuia, Olga, spunea ca autoritatile olandeze verifica daca la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost încalcate dispozitivele de securitate, de mentinere a operelor de arta.

Avocatul Catalin Dancu preciza ca asiguratorul a refuzat sa despagubeasca momentan Fundatia Triton, proprietara tabourile furate, deoarece vrea sa „se îndrepte împotriva muzeului si a celor direct responsabili de aceasta grava încalcare a normelor de securitate.” Catalina Cocolos, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie