Cum a crescut de peste patru ori valoarea contractului pentru consultantul juridic la privatizarea Romtelecom

 

Guvernul a aprobat, prin ordonanta de urgenta, pe 4 septembrie, contractarea serviciilor de consultanta ale Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI) privind finalizarea procesului de privatizare a Romtelecom, pentru o valoare de peste 2 milioane de lei, potrivit informatiilor din Monitorul Oficial. Astfel, valoarea contractului anuntat initial, care era cuprinsa între 128.000 de lei si 500.000 de lei, a crescut de peste patru ori, privind numai partea fixa a contractului. În plus, valoarea totala a contractului va creste si cu componenta variabila, exprimata în procente, reprezentând sumele cuvenite consultantului ca urmare a încheierii cu succes a procesului de privatizare.

romtelecomAstfel, suma de 2 milioane de lei reprezinta componenta fixa si se poate angaja de la bugetul de stat prin intermediul bugetului MSI. Totodata, cheltuielile legate de plata componentei variabile a onorariului consultantului vor fi suportate de MSI, în limitele sumelor aprobate cu aceasta destinatie. Birourile de presa ale Guvernului si MSI nu au putut fi contactate pâna la încheierea editiei.

Casele de avocatura Salans (în prezent, Dentons), David si Baias, Bulboaca si Asociatii, Borza si Asociatii si Bostina si Asociatii au depus oferte pentru acordarea de servicii juridice la vânzarea actiunilor detinute de stat la Romtelecom, ne-au declarat surse apropiate companiei. Ofertele au fost deschise, vineri, la sediul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI).

„Credem ca vânzarea de actiuni si iesirea statului din actionariat, având în vedere ca investitorul privat detine majoritatea actiunilor, este varianta viabila, din toate punctele de vedere. În acest moment, optiunea noastra principala de privatizare este cea legata de listarea actiunilor la Bursa din Bucuresti. Consultantul selectat ne va ajuta însa sa identificam metoda optima de finalizare a privatizarii Romtelecom, care sa permita maximizarea profitului pentru stat”, a declarat, în iulie, ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica.

La finele lunii iulie, MSI a anuntat ca statul va angaja un consultant specializat pentru a vinde întreaga participatie minoritara pe care o mai detine la Romtelecom, reprezentând 45,99% din capitalul social. Potrivit caietului de sarcini, viitorul câstigator al licitatiei va acorda asistenta juridica pentru MSI în procesul de elaborare a actelor normative necesare în finalizarea procesului de privatizare si va va analiza si elabora opinii juridice cu privire la documentele realizate de consultantul selectat de minister. „De asemenea, ofertantul câstigator va redacta si furniza catre MSI opinii juridice cu privire la procesul de privatizare a Romtelecom, proces ce va fi realizat de un consultant, banca de investitii sau consortiul format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital, precum si cu privire la orice alte actiuni a caror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare si care sunt necesare pentru finalizarea cu succes a acesteia”, se spune în caietul de sarcini. Pachetul majoritar de actiuni al Romtelecom este controlat de grupul elen OTE, care detine 54,01% din capital. Vlad Pîrvu, bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie