Protest anti-maidanezi in Bucuresti. Manifestantii au cerut „Legea lui Ionut”

 

Peste 300 de persoane au participat, duminica, în Parcul Izvor din Bucuresti, la un protest referitor la problema câinilor vagabonzi, cerând ridicarea acestora de pe strazile Capitalei, pentru siguranta locuitorilor.

protest anti-maidanezi1Protestul organizat de Nadine Apostolescu s-a încheiat la ora 14.00, dupa trei ore în care peste 300 de persoane au protestat referitor la problema câinilor maidanezi.

Participantii, de toate vârstele, au venit la protestul organizat în Parcul Izvor cu pancarte pe care au scris mesaje precum: „A.S.P.A., asuma-ti!”, „Nu sunt hrana pentru câini!”, „Strada mea nu e cotet” si „Vrem «legea lui Ionut»!”.

La protest au fost aduse, de asemenea, fotografii ale primarului general Sorin Oprescu si ale edililor de sector, cu mesajul „Asuma-ti!”, precum si pancarte cu poza lui Ionut Anghel – copilul de patru ani decedat dupa ce a fost muscat de câini vagabonzi în Capitala -, cu mesajul „De ce?”.

Prin acest protest, participantii au cerut autoritatilor sa ia masuri imediate si eficiente pentru asigurarea dreptului la viata si siguranta, într-un oras „liber” de câini maidanezi.

Ei au scandat, printre altele, „Fara referendum!”, cu referire la scrutinul privind eutanasierea câinilor fara stapân, initiat de primarul general Sorin Oprescu.

Organizatoarea protestului, Nadine Apostolescu, a venit la protest cu un tricou negru inscriptionat cu mesajul „Asa NU. Nu se mai poate!”.

La initiativa organizatoarei, cei prezenti la protest au pastrat un moment de reculegere, în genunchi, în memoria lui Ionut Anghel.

Printre participanti s-au numarat si parintii lui Ionut Anghel, mama acestuia declarând ca vor veni la toate manifestatiile ce au legatura cu cazul copilului lor. „Nu prea putem sa vorbim. Venim de la cimitir acum. Am venit sa o sustin pe Nadine, am spus ca sustinem orice campanie care are legatura cu cazul nostru”, a declarat Andreea Felicia Anghel.

Potrivit autoritatilor, pentru acest protest au fost mobilizati 100 de jandarmi.

Actiunea a fost autorizata de Primaria Capitalei, între orele 11.00 si 14.00, ca urmare a unei cereri depuse de Nadine Apostolescu în 4 septembrie. Aceasta a afirmat ca, dupa anuntarea protestului, ar fi primit mesaje de amenintare.

Un alt protest referitor la problema câinilor fara stapân a fost autorizat pentru luni 9 septembrie, între orele 18.00 si 19.45, tot în alveola de la Parcul Izvor. Catalina Cocolos, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie