Reprezentantii parintilor sunt de acord cu schimbarea metodologiei de admitere la liceu

 

Cresterea ponderii mediei de la evaluarea nationala la admiterea la liceu reprezinta o decizie buna si corecta, considera presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti – Învatamânt Preuniversitar, Mihaela Guna.

invatatoare„Sunt de acord, e o decizie buna. Este o varianta mult mai corecta”, a spus reprezentantul Federatiei.

Guna a precizat ca reprezentantii parintilor au sustinut aceasta masura înca de la dezbaterea Legii Educatiei Nationale.

„Evaluarea nationala este mult mai corecta decât mediile din timpul anilor de gimnaziu V-VIII. Toata perioada anilor V-VIII este o vânatoare de note. Se fac presiuni asupra cadrelor didactice de catre parinti. Si cadrele didactice s-ar putea sau nu sa puna în mod artificial notele, tinând cont ca e vorba de rezultatele copiilor pe care îi învata”, a spus Mihaela Guna.

Ministerul Educatiei Nationale a decis ca, din anul scolar 2013 – 2014, media celor patru ani de gimnaziu sa conteze la admiterea în liceu în proportie de 25%, si nu 50%, ca pâna acum. Media obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a va avea însa o pondere mai mare de 75%.

Decizia vine în urma analizei datelor înregistrate la finalul clasei a VIII-a, acestea relevând diferente notabile între mediile mai mari, obtinute de elevi în scoala, pe parcursul gimnaziului, si mediile mai mici de la Evaluarea Nationala.(AS – operator: Gabriela Ciuca, autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie