Rectorul Universitatii ‘Ovidius’ din Constanta a fost revocat din functie de Ministerul Educatiei

 

Ministerul Educatiei Nationale a decis revocarea Gabrielei Stanciu din functia de ordonator de credite al Universitatii „Ovidius” din Constanta si, de asemenea, încetarea exercitarii temporare de catre aceasta a atributiilor de rector.

universitatea ovidius constantaPotrivit unui comunicat de presa al MEN remis vineri AGERPRES, în completarea acestei decizii, Ministerul Educatiei Nationale a aprobat vineri numirea profesorului universitar Ion Bordeianu în functia de ordonator de credite al universitatii constantene.
„Deciziile MEN, aprobate prin ordin de ministru, îsi produc efectele începând cu data de 5 septembrie si au ca temei Ordonanta nr. 9/P/2013 emisa de Directia Nationala Anticoruptie prin care au fost dispuse o serie de masuri împotriva doamnei Gabriela Stanciu”, se arata în comunicatul MEN.
Atât în cazul numirii Gabrielei Stanciu, cât si a lui Ion Bordeianu, Ministerul Educatiei Nationale a luat act de deciziile Senatului universitar, în conformitate cu prevederile legale privind autonomia universitara. „În acest context, precizam faptul ca desemnarea initiala a doamnei prorector Gabriela Stanciu cu mandatul de a exercita atributiile de ordonator de credite pâna la încetarea cauzelor care conduc la imposibilitatea exercitarii atributiilor de actualul titular al functiei a fost decisa prin vot, în data de 1 august, de Senatul universitatii constantene. Ministerul Educatiei a mai hotarât si deplasarea echipei Corpului de Control al ministrului Educatiei Nationale la Constanta, pentru a analiza situatia existenta în cadrul Universitatii Ovidius”, mai precizeaza sursa citata.
Procurorii DNA au dispus începerea urmaririi penale fata de Gabriela Stanciu pentru luare de mita si de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Tot în dosar s-a început urmarirea penala fata de Lucica Toader, persoana fara calitate speciala, pentru dare de mita. Din rezolutia de începere a urmaririi penale a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, în luna iulie 2012, învinuita Gabriela Stanciu, în calitate de prorector, a primit suma de 1.500 de euro de la Lucica Toader pentru a-si încalca atributiile de serviciu si pentru a-i pune la dispozitie subiectele si raspunsurile corecte la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie.
În cauza s-a dispus masura obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile fata de Gabriela Stanciu, precum si obligatia de a nu exercita functia de prorector.(AS – autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stanescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie