Disponibilizari la CFR Marfa. Peste 1.400 de angajati ar putea ramane fara loc de munca

 

Federatia Mecanicilor de Locomotiva a primit notificare din partea CFR Marfa pentru disponibilizarea colectiva a unui numar de 1.416 angajati, din care 1.172 muncitori si restul personal TESA si auxiliar, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Gigi Bobolicu, vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva din România.

cfr-marfaTermenul de punere în aplicare a notificarii este noiembrie-decembrie iar sindicatul are la dispozitie 10 zile pentru a lua masuri de reducere a cifrei persoanelor disponibilizate.

În acest context, vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva a aratat ca va convoca în regim de urgenta liderii regionali ai federatiei pentru a stabili masurile care vor fi luate în perioada urmatoare si care pot ajunge pâna la proteste de strada.

Potrivit notificarii primite, CFR Marfa se angajeaza sa puna în aplicare si prevederile OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective.(AS – autor: Magdalena Tanasescu, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie