Legea privind infiintarea, organizarea si functionarea Institutului Cultural Roman, a fost republicata

 

In Monitorul Oficial nr. 555 din 2 septembrie 2013 a fost republicata Legea nr. 356/2003 privind infiintarea, organizarea si functionarea Institutului Cultural Roman.

Institutul Cultural RomanIn cadrul actului normativ se arata:

Institutul Cultural Roman, denumit in continuare Institutul, este organizat si functioneaza ca autoritate administrativa autonoma, cu personalitate juridica, sub control parlamentar.

Sediul Institutului este in municipiul Bucuresti, aleea Alexandru nr. 38, sectorul 1.

Institutul isi desfasoara activitatea in conformitate cu dispozitiile legale.

Institutul Cultural Roman isi propune initierea, organizarea si dezvoltarea capacitatii asociative, de mobilizare si convergenta in jurul unor proiecte culturale de interes national a tuturor acelor institutii si organizatii neguvernamentale, asociatii profesionale si uniuni de creatie, a reprezentantilor societatii civile si a personalitatilor independente care pot contribui la indeplinirea scopului si obiectivelor Institutului.

Activitatea Institutului antreneaza si include, sub diferite forme, personalitati de prestigiu din tara si strainatate, apeland la specialisti si coordonatori de proiecte cu experienta, institutionalizand un parteneriat activ cu societatea civila, pentru realizarea de actiuni si de evenimente in spiritul european al comunicarii culturale.

Institutul are drept scop reprezentarea, promovarea si protejarea culturii si civilizatiei nationale in tara si in strainatate.

Pentru indeplinirea obiectivelor sale Institutul poate infiinta, singur sau in asociere, in conditiile legii, operatori economici avand caracter lucrativ, asociatii si fundatii si poate incheia conventii de colaborare cu persoane fizice sau juridice din tara si din strainatate.

Conducerea Institutului este asigurata de:

Consiliul de conducere;
Comitetul director;
presedintele Institutului;
vicepresedintii Institutului.

Pe langa presedintele Institutului functioneaza un consiliu consultativ format din personalitati de prestigiu in domeniul culturii, artei, invatamantului si stiintei, din tara si din strainatate.

Componenta, organizarea si functionarea consiliului consultativ se aproba prin ordin al presedintelui Institutului.

Numarul maxim de posturi pentru Institut este de 184, exclusiv demnitarii. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie