Brigitte Bardot, din nou in apararea maidanezilor romani

 

Actrita Brigitte Bardot, fondatoarea fundatiei cu acelasi nume, care încearca de ani de zile sa amelioreze situatia maidanezilor din România, i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu în care îsi exprima indignarea cu privire la masurile radicale pe care politicienii vor sa le ia împotriva câinilor fara stapân.

caini vagabonziBrigitte Bardot acuza statul român de neimplicare în problema maidanezilor. Actrita nu vede eutanasierea, o solutie pentru numarul mare de maidanezi care se afla pe strazile Capitalei. Ea îndeamna parlamentarii sa voteze cât mai repede o lege care sa permita realizarea controalelor si sterilizarea câinilor într-o „maniera mai sistematica”.

„Sunt extrem de socata sa aflu ca o razbunare care nu ar trebui sa existe se va abate asupra tuturor câinilor, chiar si asupra celor mai blânzi. Sa condamni în acest fel o specie, asa cum prevede proiectul dumneavoastra legislativ, este total contrar legilor si uzantelor tarilor civilizate membre ale Uniunii Europene. Decizia dumneavoastra are rezonanta unui apel sângeros, nedemn de un om politic însarcinat sa ia decizii cu calm si nu pentru a câstiga voturile unei parti a opiniei publice”, se arata în mesajul adresat de celebra actrita presedintelui Basescu.

„De zeci de ani Fundatia mea încearca sa amelioreze situatia câinilor vagabonzi din România. Fara niciun ajutor din partea guvernantilor, dar cu investitii importante, atât financiare cât si umane, rezultatele au devenit vizibile, ca la Brasov, de exemplu. Ar fi aberant sa punem în pericol toate eforturile întreprinse de atâtea asociatii doar pentru calmarea spiritelor. O lege ar trebui sa fie votata în curând pentru a permite realizarea într-o maniera si mai sistematica a controalelor si sterilizarea câinilor, astfel încât numarul lor sa fie redus. Exista campanii de adoptie care ar trebui promovate pentru ca acesti câini ai strazii sa aiba o sansa la integrarea în comunitate si sa revina la vita de familie pe care o aveau înainte sa fi fost aruncati în strada de predeceserorii dumneavoastra”, se precizeaza în scrisoarea deschisa înaintata de Brigitte Bardot presedintelui tarii. Alina Costache, rtv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie