Sintagma „Targ de producatori” ar putea fi interzisa

 

Organizarea de târguri prin parcarile supermarketurilor sau pe terenurile virane din Bucuresti, în corturi si cu podele stricate, sub emblema „Târg de producator”, ar putea deveni o amintire.

pantofi, ghete pe raftAsociatia patronala Sfera Factor, ai carei membri detin o pondere de 70% în productia interna de încaltaminte si marochinarie si aproximativ 90% din exportul total pe aceste sortimente, intentioneaza sa ceara autoritatilor interzicerea folosirii sintagmei „Târg de producatori” în cazul târgurilor cu vânzare direct catre consumatorii finali, organizate în parcari sau terenuri virane, în corturi.

„Târgurile din parcari au facut mai mult rau industriei noastre pentru ca au afectat traditia târgurilor de contractari si au bulversat piata”, este de parere Angela Vasiliu Dimitriu, presedinta Sfera Factor si producator de încaltaminte.

La târgurile de contractari, cum este Next Season, organizat în aceasta perioada la Hotel Caro, în Bucuresti, producatorii au ocazia de a-si prezenta marfa comerciantilor. Numai ca nu este vorba de marfa produsa pentru sezonul în curs, ci de de produsele create pentru sezonul viitor, asa cum se întâmpla la târgurile internationale de profil, cum este cel de la Milano sau Dusseldorf.

Astfel, ambele parti câstiga, dupa cum ne-a explicat Angela Vasiliu Dimitriu. Pe de o parte, producatorii îsi pot planifica productia si construi politica de investitii si achizitii pornind de la comenzile ferme pe care le primesc. Pe de alta parte, comerciantii se asigura ca vor avea pe rafturi marfa creata de designer, nu copiata, la o calitate superioara si nu se vor trezi ca furnizorul nu le poate livra la timp marfa comandata.

Numai ca târgurile organizate în parcuri, la care nu participa adevaratii producatori, ci comerciantii, sunt o ocazie de a pacali clientii. De multe ori, pe rafturi ajunge marfa din import, de slaba calitate, care este în schimb vânduta la preturi mari, pentru ca sloganul „fabricat în România” înca vinde foarte bine. Simona Tapalaga, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie