Imprumut de 850 de milioane de lei pentru achitarea facturilor catre beneficiarii de fonduri UE, aprobat de Guvern

 

Guvernul a aprobat în sedinta de miercuri un împrumut de aproximativ 850 milioane de lei de la Trezoreria Statului, suma urmând sa fie pusa la dispozitia Autoritatilor de Management pentru plata beneficiarilor de fonduri europene, a informat Ministerul Fondurilor Europene.

sedinta de guvern„Guvernul României a aprobat un nou împrumut, în valoare de aproximativ 850 milioane de lei, suma care va fi utilizata pentru efectuarea de noi plati catre beneficiari. Resursele asigurate de Guvern pentru plata beneficiarilor reprezinta un sprijin consistent pentru continuarea proiectelor, cu efecte pozitive pentru economia nationala, dar si un impuls pentru accelerarea absorbtiei fondurilor UE”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat.

Împrumutul va fi folosit pentru efectuarea de plati catre beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operational Sectorial Mediu, Programul Operational Regional, respectiv Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Pentru plata facturilor depuse de beneficiarii Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si ai Programului Operational Sectorial Mediu au fost alocate fonduri în valoare de câte 300 milioane de lei. Pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Regional a fost alocata suma de 230 de milioane de lei.(AS -autor: Irinela Visan, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie