Compania rusa Oil Gas Trade, interesata de reorganizarea judiciara a Oltchim

 

Compania rusa Oil Gas Trade (OGT) LLC si-a declarat intentia de a participa la procedura de reorganizare judiciara a combinatului Oltchim Rm. Vâlcea.

oltchimOficialii OGT s-au întâlnit miercuri cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian si administratorii judiciari Gheorghe Piperea si Niculae Balan. Ministrul le-a transmis investitorilor rusi faptul ca Ministerul Economiei este interesat de parteneri care sa garanteze existenta în continuare a combinatului si i-a asigurat de faptul ca firma câstigatoare va beneficia de întreg sprijinul Guvernului.

Reprezentantii Oil Gas Trade au precizat ca participarea la procedura de reorganizare judiciara a combinatului coincide cu proiectul de dezvoltare a companiei OGT.

Intentia rusilor este de a prelua atât platforma de la Rm. Vâlcea, divizia petrochimica Bradu, cât si rafinaria Arpechim, detinuta de OMV Petrom. Ei au subliniat ca sunt pregatiti sa investeasca dupa achizitie o suma de 300 de milioane de euro în formula integrata a combinatului. Ministrul Varujan Vosganian le-a recomandat initierea unei discutii separate cu reprezentantii OMV Petrom pe subiectul preluarii rafinariei.

Conform Propriilor declaratii, Oil Gas Trade LLC Rusia este un grup format din trei companii, înfiintat în 2002, activând în industria petrochimica si farmaceutica. Ilinca Pop, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie