Proteste de amploare pregatite de medici

 

Colegiul Medicilor din România (CMR) a trimis membrilor organizatiei scrisori prin care îi anunta ca vor fi organizate proteste în strada, calendarul detaliat al actiunilor urmând sa fie stabilit vineri, se arata într-un document obtinut de MEDIAFAX.

colegiul medicilor din romaniaScrisoarea trimisa medicilor este semnata de presedintele CMR, Vasile Astarastoae, care le transmite colegilor ca sunt momente în viata fiecaruia când trebuie sa ia decizii ce le vor influenta destinul.

„Sunt însa momente într-o profesie când suntem obligati sa luam decizii care vor influenta destinul profesiei. Deciziile colective vor afecta însa si destinul nostru individual. Un asemenea moment traim astazi. Colegiul Medicilor din România considera ca trebuie sa actionam pentru a apara independenta si respectul profesiei si profesionistilor. Aceasta este ratiunea pentru care simt nevoia sa va scriu aceste rânduri. De ce acum trebuie sa actionam, sa participam? Raspunsul este foarte simplu. Numai cine vrea sa fie surd si orb nu recunoaste ca încet, încet societatea noastra este dominata de emotii negative cum ar fi invidia, ura, arivismul, impocrizia si mai ales frica, (…) ca în acest climat medicii sunt tinta campaniilor de denigrare si ca se practica dezinformarea cetatenilor”, se arata în scrisoare trimisa medicilor si obtinuta de MEDIAFAX.

Presedintele CMR le mai transmite colegilor ca numai cine vrea sa fie surd si orb nu observa ca, în România, profesionistilor din sanatate li se ofera venituri mici, munca epuizanta, lipsa de respect si, în final, recomandarea de a-si lasa familia si a pleca în pribegie în strainatate.

„În aceasta toamna, începem o batalie lunga si grea. Stim ca în aceasta batalie împotriva noastra se va utiliza dezinformarea, demagogia si populismul. Se va spune ca într-o perioada de criza solicitarile noastre sunt exagerate, omitându-se faptul ca tot în aceeasi perioada de criza guvernantii gasesc fonduri pentru institutiile de forta cu ajutorul carora doresc sa îsi impuna punctul de vedere. Stim ca locul profesionistilor din sanatate este lânga pacienti, si nu în strada. Dar atunci când forta argumentelor nu exista pentru urechile decidentilor, este necesar sa le afirmi în strada. (…) Iata de ce trebuie sa fim toti, împreuna, în Piata Publica!”, se mai arata în scrisoare.

CMR le mai transmite medicilor ca în 6 septembrie, împreuna cu Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate, va fi stabilit calendarul detaliat al manifestarilor care vor fi organizate.

„Va asteptam la fiecare dintre ele!”, se arata în finalul scrisorii obtinute de MEDIAFAX.

Contactat de MEDIAFAX, presedintele CMR a mai spus ca nu este pentru prima data când recurge la demers de acest fel, pentru ca mesajul lui sa nu fie distorsionat.

„Nu este prima data când am trimis membrilor Colegiului o astfel de scrisoare. Am vrut ca mesajul meu sa nu fie distorsionat si nici trunchiat”, a mai spus profesorul Astarastoae.

Presedintele CMR a precizat ca scrisoarea a fost trimisa celor 40.000 de membri ai Colegiului Medicilor din România.

În 6 august, CMR anunta ca angajatii din sistemul sanitar vor participa, între 18 si 24 septembrie, la pichetari în toate judetele din tara si în Capitala, în fata Ministerului Sanatatii si a Ministerului de Finante, iar în octombrie va fi organizat un miting la Bucuresti.

Principala nemultumire a personalului sanitar este legata de nivelul salariilor. Aurelia Alexa, Elvira Gheorghita, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie