Cazul copilului ucis de caini: Asociatia „Caleidoscop”, acuzata de omor din culpa

 

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu anunta ca a sesizat Politia Capitalei si ANSVSA, acuzând de omor din culpa Asociatia „Caleidoscop”, care detinea unul dintre câinii care l-au ucis pe un baietel de 4 ani în zona Parcului Tei din Capitala.

caini vagabonzi „Am sesizat Politia Capitalei si Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara pentru a încadra fapta Asociatiei «Caleidoscop», reprezentata prin Carmen Secareanu – Presedinte, cu privire la infractiunea de omor din culpa, conform art. 178 C. Pen., respectiv pentru contraventia prevazuta la art. 14 lit. a din Ordonanta de urgenta nr. 155/2001, cu modificarile si completarile ulterioare privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fara stapân”, precizeaza Bodu într-un comunicat remis miercuri agentiei MEDIAFAX.

El mentioneaza ca, potrivit art. 8 alin. 2 din ordonanta, adoptia câinilor de catre solicitanti se va face pe baza declaratiei-angajament al carei model este prevazut în anexele nr. 4 si 5 iar conform pct. 4 din angajamentul semnat, adoptatorul se obliga sa nu abandoneze câinele (în cazul în care nu îl mai doreste, animalul trebuie predat Serviciului de gestionare a câinilor fara stapân).

„În fapt, câinele care a omorât prin muscaturi un copil de 4 ani si l-a ranit pe fratele acestuia, de 6 ani, în zona Parcului Tei din Bucuresti, fusese adoptat de asociatia mai sus mentionata iar lasarea lui în libertate, din orice motive, constituie o încalcare a angajamentului care prevede fie pastrarea, fie predarea lui. Odata adoptat, câinele intra în paza juridica a adoptatorului care raspunde contraventional, civil si penal pentru acesta. O astfel de iresponsabilitate crasa din partea reprezentantilor asociatiei nu poate ramâne nesanctionata cu maxim de celeritate. Nu poti face adoptii fictive indiferent de motiv, mai ales unul pur mercantil, legat de contractele cu primaria. Cine adopta un câine trebuie sa stie ca raspunde pentru animal exact ca pentru propria fapta”, subliniaza Sebastian Bodu.mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie