Reglementarea unor masuri fiscal-bugetare – OG nr. 28/2013

 

Ordonanta Guvernului nr. 28/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 553, din 30 august 2013.

mana si calculator, fiscalitateIn temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. I.3 din Legea nr. 182/2013 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.
Art. I. – Dupa articolul 35 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 513 din 31 iulie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 351, cu urmatorul cuprins: „ARTICOLUL 351 Competenta privind impozitul si contributiile aferente veniturilor din activitati agricole (1) Prin exceptie de la prevederile art. 33 si 35, impozitul si contributiile aferente veniturilor din activitati agricole, datorate de persoanele fizice, potrivit legii, se pot achita in numerar si la compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ-teritoriale corespunzatoare localitatii in care isi au domiciliul fiscal contribuabilii unde nu exista o unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, daca intre unitatea administrativ-teritoriala si Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a incheiat un protocol in acest scop. Data platii este data prevazuta la art. 114 alin. (3) lit. a) inclusiv pentru sumele achitate eronat de catre contribuabil pe alte tipuri de obligatii sau stinse eronat de catre organele fiscale in realizarea procedurii prevazute la alin. (4)
(2) Sumele incasate potrivit alin. (1) se depun de catre organele fiscale din cadrul unitatilor administrativ-teritoriale in cont distinct de disponibil, in termen de cel mult 5 zile lucratoare de la incasare, impreuna cu situatia privind sumele incasate care va cuprinde cel putin urmatoarele informatii: numarul si data documentului prin care s-a efectuat incasarea in numerar, CUI/CNP contribuabil, denumire contribuabil, tipul obligatiei achitate, suma achitata
(3) Sumele depuse in contul prevazut la alin. (2) se vireaza de unitatile Trezoreriei Statului in conturile corespunzatoare de venituri ale bugetului de stat si ale bugetelor asigurarilor sociale, in termen de doua zile lucratoare de la depunere, potrivit procedurii prevazute la alin. (4)
(4) Procedura de incasare si de virare la bugetul de stat si bugetele asigurarilor sociale a sumelor incasate potrivit alin. (1), precum si modul de colaborare si de realizare a schimbului de informatii dintre organele fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si organele fiscale din cadrul unitatilor administrativ-teritoriale se aproba prin ordin comun al ministrului finantelor publice si al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice.”

Citeste textul integral al ordonantei pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie